Vis studentum.no som: Mobil

Computational Engineering master 2 år

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Master
Stavanger
2 år/4 semestre
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Computational Engineering master 2 år

Computational Engineering trengs i bransjer som trenger en kombinasjon av domenespesifikk (ingeniør spesifikk) kompetanse, programmering og modellering.

Dataingeniører fokuserer på design og utvikling av datasystemer og andre teknologiske enheter; for eksempel utforming av operativsystemer og brikker.

Data science fokuserer på oppdagelsen og tolkningen av skjulte mønstre i data for å trekke ut kunnskap og innsikt fra data.

Computational Engineering fokuserer på utvikling og anvendelse av matematiske og numeriske modeller for å analysere komplekse og usikre systemer for å få kunnskap og innsikt i systemene. En Computational Engineer kombinerer både fysikk og datadrevne modeller.

Det endelige målet for både data science og Computational Engineer er å bidra til beslutningstaking, hovedvekten i datavitenskap er data, mens hovedvekten i Computational Engineer er modeller (inkludert datadrevne modeller).

Gjennom studiet vil du tilegne deg ferdigheter som gjør deg i stand til å analysere komplekse virkelighetsnære problemer, og bruke denne innsikten til å ta bedre beslutninger om forbedret ytelse, kvalitet og arbeidsflyt. Karrieremulighetene er mange, og i en verden der digitalisering blir stadig viktigere er det behov for kandidater med domenekunnskap og kompetanse innen modellering. Mange selskaper, inkludert alle store oljeselskaper, serviceselskaper, forskningsinstitutter og mange av deres spin-off selskaper søker denne kompetansen.

Studiet er internasjonalt, hvor norske og utenlandske studenter studerer sammen. Alle kursene undervises på engelsk. Masterprogrammet introduserer, illustrerer og diskuterer en metodikk som bygger på matematikk, statistikk og grunnleggende programmering fra et bachelorprogram i ingeniør- eller realfag.

Programmet inkluderer avanserte emner innen modellering og algoritmer, beslutningsanalyse, optimalisering og usikkerhetskvantifisering. Studiet er går over fire semestre og dekker 120 studiepoeng, og resulterer i en mastergrad i Computational Engineering.

Sommerkurs

UiS tilbyr et forberedende sommerkurs med programmering og systemadministrasjon. Kurset finner sted tidlig i august før ordinær semesterstart. 

Les mer: 

  • Framtidens yrker: medisinsk teknolog
  • De fleste IT-studenter får jobb før de er ferdige (Sysla)
  • Ny master i Applied data science

Du er kanskje også interessert i:

  • Applied Data Science master 2 år
  • Computer Science, Data Science master 2 år
  • Datateknologi, pålitelige og sikre systemer master 2 år
  • Robotteknologi og signalbehandling master 2 år

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet.

UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere. Regionen har et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Den faglige virksomheten ved UiS er organisert i seks fakulteter med 13 institutter og 2 nasjonale forsknings- og kompetansesentre, i tillegg til Arkeologisk museum. UiS EVU er universitetets enhet for etter- og videreutdanning.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Stavanger

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!