Integrert Master

Byplanlegging femårig master

Varighet
5 år / 10 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
5 år / 10 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Byplanlegging femårig master

Byene i Norge og ellers i verden vokser raskt. Det finnes derfor et stort behov for fagpersoner med innsikt i hvordan byer bør struktureres og utformes for at samfunnet og byene blir mer bærekraftig, levedyktig, tryggere og bedre steder å leve i. Framtidens byer skal utnytte ressursene bedre, være energieffektive og ha smarte løsninger for hjem, transport, bygninger og infrastruktur.

Ønsker du å være med på å utforme bygninger, uterom, veier og nabolag i fremtidens byer? For å sikre godt samarbeid mellom offentlige og private aktører trenger man kompetente planleggere og rådgivere med teknisk ingeniørkompetanse, samt forståelse for utforming og samfunnet.

Relevante oppgaver i nærmiljøet

Studiet er en kombinasjon av treårig bachelorgrad i byggingeniør (studieretning byplanlegging) og et toårig engelskspråklig mastergrad i byutvikling.

Studiets kombinasjon av teknologiske, samfunnsvitenskapelige og designmessige emner vil gi deg bred kompetanse. Du lærer hvordan du skal gjennomføre analyser av urbane situasjoner, utvikle ideer og tiltak og formidle dem. Her brukes ofte lokale og regionale situasjoner som utgangspunkt.

Dette masterstudiet vil gi deg kompetanse til å bli byplanlegger eller konsulent innen områder som byplanlegging, mobilitetsplanlegging, stedsutvikling, energiforsyning og regionalplanlegging.

Du er kanskje også interessert i:

  • Bygg bachelor
  • Byplanlegging og samfunnssikkerhet bachelor
  • Byplanlegging master 2 år.
  • Industriell økonomi master 5 år
  • Konstruksjoner og materialer: Bygg studieretning konstruksjonsteknikk master 5 år

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger
Universitetet i Stavanger
Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere....

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Stavanger

Highlights