Batteri- og energiteknologi bachelor

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Bachelor
Stavanger
3 år / 6 semestre
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Batteri- og energiteknologi bachelor

For å møte framtidens energibehov i samfunnet, må det produseres og lagres mye energi. Tenk bare på hvor mange ting du har rundt deg i hverdagen som trenger strøm for å fungere? For at vi skal kunne ta ut strøm når den trengs til elektrifiseringen og den grønne omstillingen vi står midt i, må vi finne gode løsninger på energilagring. Batteriteknologi gjør dette mulig. 

Norge er i en særstilling med tilgang på ren og fornybar vannkraft som vi kan styre produksjonen av. Andre energikilder som sol og vind, er uforutsigbare, men energien kan likevel lagres til senere bruk.  

Tverrfaglig og høyteknologisk

Med en bachelor i batteri- og energiteknologi får du kompetanse innen et nytt, høyteknologisk område. Universitetet i Stavanger har lang tradisjon for å utdanne ingeniører, og fagmiljøene samarbeider tett med industrien og potensielle arbeidsgivere for å tilby en bachelorgrad med stor relevans til arbeidslivet.  

Utdanningen bachelor i batteri- og energiteknologi er tverrfaglig og kombinerer materialteknologi, datateknologi, fornybar energi, kjemiteknikk og matematisk modellering. 

Studiet passer for deg som er interessert i teknologi, energi, matematikk og bærekraft.  

Arbeidsformene under studiene varierer, men du er innom både laboratorium, gruppearbeid, praktisk og teoretisk oppgaveløsning i løpet av studiet. Det vektlegges praktisk tilnærming til case og yrkesrettet opplæring. 

Du vil være kvalifisert til jobber innen blant annet energibransjen, industri og produksjon og ulike tekniske stillinger.

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!