Vis studentum.no som: Mobil

Visuelle kunstfag og design - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Notodden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Visuelle kunstfag og design - Bachelor

Bachelor i visuelle kunstfag og design

Bachelor i visuelle kunstfag og design

Liker du å tegne og male, og er nysgjerrig på mulighetene som finnes i skulptur eller videokunst? Da kan studiet i visuelle kunstfag og design være noe for deg! Her får du eksperimentere med illustrasjon, maleri, metall og leire – og oppdage nye kreative muligheter!

Studiet er en mulighet til å prøve nye teknikker, og gjennomføre prosjekter fra idé til utstilling. Du lærer om balanse, kontrast og rytme i skulptur, og får muligheten til å lage storyboard og filmmanus. Hva er det som gjør at et kunstverk kan oppleves så forskjellig person til person? Lær å vurdere dine egne kunstneriske prosjekter med et reflektert og kritisk blikk. Bli kjent med kunsthistorie og fagteori – og lær å knytte kunnskapen til dine egne prosjekter.

Jobbmuligheter

Etter du er ferdig med studiet kan du bidra med formidling i offentlige og private institusjoner og bedrifter. Du har god kunnskap til å drive med kulturelt entreprenørskap. Har du i tillegg Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) er du kvalifisert til master i formgivning, kunst og håndverk. Studiet er et godt utgangspunkt for videre karriere med eget kunstnerisk arbeid.

Dette lærer du på visuelle kunstfag og design

Det første studieåret er identisk med årsstudiet i Tegning og bilde. Her har du emner som illustrasjon og digitalt bildearbeid, kunsthistorie og formkultur. Andre studieår får du verkstedsopplæring, og lærer å skape kunst med tre, metall og leire. Vi jobber med skulptur og film, og du får utforske kunst i naturen og bryne deg på videokunst. Tredje studieår lærer du om grafisk design, blant annet Adobe Illustrator, og får bryne deg på vitenskapsteori, estetisk teori – og får muligheten til å starte din egen studentbedrift.

Utveksling

Du kan ta deler av Bachelor i visuelle kunstfag og design i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Universitetet i Sørøst-Norge har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre studier/jobbmuligheter

Med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) i tilegg er du kvalifisert til master i formgivning, kunst og håndverk. Studiet er også et godt utgangspunkt for videre karriere med eget kunstnerisk arbeid.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Visuelle kunstfag og design - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Visuelle kunstfag og design - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Tiril designer lys ute og inne

Høgskolen i Sørøst-Norge tilbyr Nordens eneste bachelor i lysdesign. Engasjerte faglærere som utfordrer studentene til å tenke nytt, trekker Tiril Nervik Gustad fram som særlig bra fra studiet. Hun gikk rett i jobb som lysdesigner etter endt studium.

Les mer