Vernepleie - Bachelor
Bachelor i vernepleie
Som vernepleier bidrar du til at mennesker med ulike fysiske, psykiske og sosiale funksjonsvansker får ivaretatt sine rettigheter og muligheter til samfunnsdeltakelse. Du får varierte arbeidsoppgaver og du får bidra til at personer med funksjonsvansker får bedre livskvalitet.
Vernepleiere er en ettertraktet yrkesgruppe. Vernepleiere jobber med mennesker der de bor eller er på avlastning, der de jobber eller går på skole, der de tilbringer fritiden eller der hvor noen får sin behandling. Med en bachelorgrad i vernepleie kan du søke autorisasjon som vernepleier.
Dette lærer du på bachelor i vernepleier
En bachelor i Vernepleie gir deg solide fagkunnskaper innen både helse- og sosialfag. Vi har som mål at du etter endt utdanning får et bevisst forhold til ditt verdigrunnlag, er brukerorientert, reflektert og kan møte utfordringer i et flerkulturelt samfunn.
Studiet er organisert i teoretiske og praktiske emner fordelt på tre eller fire studieår. Hvert emne er studiepoenggivende, og antall studiepoeng legger rammen for undervisningens omfang, pensum og studentens arbeidsinnsats. Det forventes at en heltidsstudent arbeider sirka 40 timer per uke med studiene.
Utveksling
Du kan ta deler av vernepleiestudiet i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. USN har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.
Videre studier/jobbmuligheter
Studiet gir grunnlag for opptak til følgende masterstudier ved Universitetet i Sørøst-Norge:
- Master i forebyggende arbeid med barn og unge
- Master i helsefremmende arbeid
- Master i klinisk helsearbeid
Du kan også søke en rekke forskjellige etter- og videreutdanninger.
Opptakskrav/Søknad
Generell studiekompetanse + Politiattest
Studiefakta, Tittel m.m
Bachelorgrad (180 studiepoeng)
Jeg vil vite mer!
Universitetet i Sørøst-Norge
USN – Et av landets nyeste universiteter
Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.
USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.
Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.
Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.
Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i Bø, Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, Kongsberg, Ringerike og Rauland.
USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:
- Fakultet for helse- og sosialvitenskap
- Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
- Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
- USN Handelshøyskolen
Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.
USN ledes av rektor Petter Aasen.