Vis studentum.no som: Mobil

Tekstil - kunst og design 1

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
Notodden
Årsstudium
Oppstart: Høst - Notodden
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Tekstil - kunst og design 1

Vil du designe og sy dine egne klær? Lær hvordan tradisjonelle trådteknikker som strikking, hekling og broderi kan anvendes og fornyes for å sette preg på dine produkter.

Hvorfor tekstil - kunst og design?

Årsstudiet i tekstil er perfekt for deg som er interessert i å jobbe med tekstile materialer, og for deg som liker å jobbe praktisk og kreativt og er nysgjerrig på hvordan du kan utvikle egne design. På dette studiet får du kunnskap om tekstile materialer både når det gjelder egenskaper, produksjon og teknikker til å bearbeide materialene til klær, ulike bruksgjenstander og kunstuttrykk. 

Studiet passer bra for deg som satser på en tekstil kunst- og designutdanning eller deg som tar en bachelorgrad. Studiet passer også for deg som er lærer i kunst og håndverk og ønsker en faglig spisset undervisningskompetanse rettet mot grunnskole eller videregående skole.

Hvert år arrangeres også kunstutstillingen Åpen Dør. Her får du som studerer estetiske fag muligheten til å vise frem det du har laget gjennom studieåret, blant annet på en egen catwalk på campusen:

 

Dette lærer du på tekstil – kunst og design

Kunnskapen du utvikler får du først og fremst gjennom egne skapende prosesser i verksted sammen med dine medstudenter og faglærere. Denne kunnskapen kan du knytte til teori om materiale, teknikker, mote og design.

Du lærer å forme tekstile materialer etter kroppen, med både mønsterkonstruksjon og draperi. Du lærer å sy alt fra bukser med glidelås og lommer til kjoler med rysjer og krager. På studiet vil du jobbe kreativt og utforskende med form og kunstutrykk.

Du lærer å gjennomføre en designprosess fra ide til ferdig produkt og du lærer å formidle denne prosessen gjennom tekst og bilder.

Studiet undervises på campus Notodden, der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag. Les mer om livet som student i Notodden:

– Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg

Notoddenstudent Emma Ormset Husby

Videre utdanningsmuligheter

Du kan ta studiet som en del av en kunstfaglig utdanning eller som en del av en bachelor. Studiet kan også være et springbrett for deg som vil arbeide videre med ditt eget designuttrykk, eller du kan utvikle deg videre med å studere tekstil – kunst og design 2.

Se hvordan det er å studere kunst, håndverk og design på USN, campus Notodden:

For kontakt eller mer informasjon om Tekstil - kunst og design 1, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

60 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tekstil - kunst og design 1.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tekstil - kunst og design 1:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!