Vis studentum.no som: Mobil

Tegning og bilde - Årsstudium

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
1 år
Årsstudium
Oppstart: Høst - Notodden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Tegning og bilde - Årsstudium

Årsstudium i tegning – bilde

Årsstudium i tegning og bilde

Arbeid med tegning, maling, grafikk, foto og digital bildebehandling er hovedelementer i dette studiet. Du får også oppgaver i skulptur og tredimensjonale arbeider.

Årsstudiet tegning og bilde er perfekt for deg som vil få et innblikk i visuell kommunikasjon, og utvikle din egen kreativitet og fantasi. Her får du nyttig øvelse i å fange opp idéer og tenke med blyanten. Utforsk karakterdesign og portretter, modellbygging og skulptur – og finn ditt eget visuelle uttrykk!

Studiet er en mulighet til å prøve nye teknikker, og gjennomføre prosjekter fra idé til utstilling. Hva er det som gjør at et kunstverk kan oppleves så forskjellig person til person? Lær å vurdere dine egne kunstneriske prosjekter med et reflektert og kritisk blikk. Du blir kjent med hovedlinjene i kunsthistorien, og lærer å knytte den faglige kunnskapen til dine egne prosjekter.

Dette lærer du

Du får grunnleggende kompetanse i billedkunst og tilegner deg kunnskap om form, farge og komposisjon. Du lærer å bruke både tradisjonelle og nyere teknikker og vise evne til å fange ideer og visualisere løsninger.

I studiet møter du fag som Kunst og formkultur, Illustrasjon og digitalt bildearbeid og Tegning og bilde. Slik vil du lære deg å reflektere over samfunnsmessige aspekter ved bruk av billedkunst og får en allsidig estetisk vurderingsevne.

Videre studier/jobbmuligheter

Du kan gå videre til andre år i bachelorstudiet i visuelle kunstfag og design ved Universitetet i Sørøst-Norge. Du vil også bli kvalifisert til ulike påbyggingsstudier innen kunst, design og kultur.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium (60 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tegning og bilde - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tegning og bilde - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Linn Sigrid lærte å smi på Raula...

Planen var å bli veterinær, men etter at en ny verden åpenbarte seg på folkekunststudiet i Rauland har Linn Sigrid Bratland fra Vinje aldri sett seg tilbake.

Les mer