Vis studentum.no som: Mobil

Systems Engineering with Embedded systems - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Kongsberg
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Systems Engineering with Embedded systems - Master

Master i Systems Engineering with Embedded systems

Master i Systems Engineering with Embedded systems

For å lage bedre produkter, velger mange å bygge inn datamaskiner i stadig flere av dem. På denne masterutdanningen lærer du hvordan du utvikler og implementerer slike systemer.

Hvorfor velge master i Systems Engeneering with Embedded Systems?

Et godt eksempel på et produkt som til stadighet får utvidet sin funksjonalitet, er bilen. I dag kan vi finne 25-30 datamaskiner i en vanlig bil. De mest avanserte bilene kan ha langt flere. Alt skal programmeres og kobles sammen med de mekaniske og elektriske systemer en bil består av. I dag finner vi ABS, EPS, parkeringsassistanse, navigasjons- og antikollisjonssystemer. Embedded systems, eller innbakte systemer handler om å tilføre den datakraften som en rekke produkter krever, og som sikrer at utstyr fungerer som det skal.

Komplekse industriprosjekter krever bidrag fra flere typer fagmiljøer. Det er viktig at alle som deltar i utviklingen av slike produkter arbeider med sammenfallende metodikk, og benytter seg av et språk som blir forstått på tvers. Systems Engineering er et fagområde der vi prøver å utvikle kunnskapen om hvordan slike produkter best kan skapes og utvikles.

Dette lærer du

Systems Engineering with Embedded Systems vil inneholde en introduksjon til Systems Engineering med dybde i disiplinen Embedded systems. Det vil si at studentene skal kunne utvikle maskinvare- og programvarebaserte applikasjoner og forstå hvordan disse settes sammen til systemer som skal designes i en System Engineering sammenheng.

Dette 2-årige studietilbudet er enestående, også i internasjonal sammenheng. Utdannelsen baserer seg på en ingeniørutdanning innen data, elektro eller tilsvarende med godt resultat. Undervisning og alt studiemateriale er på engelsk, noe som har ført til en økende interesse fra utenlandske studenter.

Jobbmuligheter

Med denne masteren blir du attraktiv på arbeidsmarkedet. Eksempler på bedrifter du kan få jobb i er Kongsberg Defence Systems, Kongsberg Protech, Kongsberg Automotive, Kongsberg Maritime, FMC, men også mange mindre bedrifter i Kongsbergregionen er aktuelle, samt andre lignende bedrifter i andre deler av Norge.

Det er også mulighet for å starte egen bedrift, eller tilby tjenester som konsulent.

Opptakskrav/Søknad

Bachelor i ingeniørfag innen elektro eller data med karaktersnitt C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Systems Engineering with Embedded systems - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Systems Engineering with Embedded systems - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer
Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer