Systematisk vurdering, forebygging og behandling av diabetesfoten

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Drammen, Nettstudier
Deltid
Støttet av lånekassen

Systematisk vurdering, forebygging og behandling av diabetesfoten

Diabetes kan gi alvorlige komplikasjoner. Sykdommer i føttene er en alvorlig og ressurskrevende komplikasjon. Studiet egner seg for fotterapeuter som arbeider med diabetespasienter.

Hva er diabetesfoten?

Diabetes er en kronisk sykdom som skyldes mangel på insulin og/eller nedsatt insulinvirkning – såkalt insulinresistens. Diabetes kan gi alvorlige komplikasjoner i hjerte, øyne, nerver, nyrer og føtter. Sykdommer i føttene er en alvorlig og ressurskrevende komplikasjon, og årsak til flest sykehusinnleggelser. Årlig foretas det 400-500 amputasjoner over ankelnivå hos personer med diabetes i Norge. Les mer om diabetesfoten hos Diabetesforbundet.

Målgruppen for studiet

Målgruppen for studiet er fotterapeuter som arbeider med personer med diabetes i private klinikker eller offentlige helsetjenester.

Dette lærer du hos oss

  • kunnskapsbasert praksis
  • diabetes; etiologi og patologi
  • pasientanamnese
  • klinisk fotundersøkelse
  • forebyggende og behandlende tiltak
  • lokal sårbehandling
  • tverrfaglig teamarbeid rundt personer med diabetes
  • helseøkonomiske forhold knyttet til fotproblemer hos personer med diabetes
  • aktuelle lover, forskrifter og regelverk

Slik er studiet

Studiet er en videreutdanning på bachelornivå, og er utviklet i samarbeid med Fotterapeutforbundet. Det er mulig å delta på studiet uten å ta eksamen og studiepoeng. Det utstedes da et kursbevis.

Studiet har en sterk forankring i praksis innenfor fotterapeutens fagfelt. Det stilles derfor krav om at søkere er i en relevant arbeidssituasjon under studiet. Samlingene består av en kombinasjon av teori og praktisk trening i å vurdere, forebygge og behandle fotproblemer hos personer med diabetes. Mellom samlingene arbeides det med oppgaver knyttet til egen praksis. Studiet avsluttes med en individuell hjemmeeksamen.

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!