Vis studentum.no som: Mobil

Siviløkonom (5-årig) - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
5 år
Master, 5 år
Ja
Høst
Søknadsfrist: 15. april
Kongsberg, Ringerike

Siviløkonom (5-årig) - Master

Siviløkonom - Høgskolen i Sørøst-Norge

Siviløkonomutdanning ved Universitetet i Sørøst-Norge

Siviløkonomstudiet er rettet mot lederstillinger i privat næringsliv og offentlig forvaltning. Du kan spesialisere deg i Bedriftsøkonomisk analyse, Industriell økonomi, Markedsføringsledelse eller Strategi og kompetanseledelse.

Hvorfor siviløkonom?

Siviløkonomstudiet er den høyeste utdanning innen økonomi og ledelse rettet mot lederstillinger i privat næringsliv og offentlig forvaltning. Utdanningen er tverrfaglig, samt at den gir deg mulighet til å velge ett fordypningsområde, uavhengig av den fordypning du tok på bachelorstudiet. Dette gir deg en unik mulighet til å sette sammen en utdanning som er attraktiv og tilpasset dine karriereplaner.

Siviløkonom er et kjent begrep blant norske arbeidsgivere, og et bevis på at du har en anerkjent utdanning med svært mange anvendelsesområder.

Siviløkonomstudiet er et femårig løp du søker gjennom Samordna opptak.

Jobbmuligheter som siviløkonom

Som siviløkonom har du stor faglig bredde og dette gjør deg kvalifisert til mange typer stillinger innen offentlig og privat sektor, også internasjonalt.

Med siviløkonomutdanning fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) kan du jobbe med leder- og resultatansvar i spennende stillinger både i privat næringsliv og offentlig forvaltning. Tidligere studenter er i dag i jobb som bl.a. markedssjefer, produktsjefer, prosjektledere, forskere og direktører.

Dette lærer du på siviløkonomstudiet

Siviløkonomstudiet gir deg en unik og verdifull spisskompetanse innen enten markedsføring, bedriftsøkonomisk analyse, strategi og kompetanseledelse eller industriell økonomi.

Vi har et stort fagmiljø innen økonomi og ledelse. Det garanterer deg gode forelesere og veiledere, samt muligheten til å delta i spennende forskningsprosjekter. Noen av de ansatte har lederstillinger i næringslivet, parallelt med at de underviser på USN.

Universitetet bruker også gjesteforelesere fra et stort internasjonalt nettverk i siviløkonomstudiet. Flere av disse knyttes til USN i professorstillinger.

Slik er studiet

Når du blir tatt opp til siviløkonomutdanningen, er du sikret et femårig studium i økonomi og ledelse etter en "3+2"-modell.

Den første delen av studiet (bachelor i økonomi og ledelse) kan du gjennomføre både i Kongsberg og på Ringerike. Ønsker du å fortsette ved USN, er du garantert direkte overgang til masterstudiet i økonomi og ledelse.

Søkere med relevant bachelor må søke opptak direkte til 2-årig master i økonomi og ledelse.

Masteravhandlingen gir mulighet til å fordypning innen et selvvalgt teori- og problemområde, alt under faglig veiledning.

Mulige spesialiseringer de to siste årene:

  • Bedriftsøkonomisk analyse
  • Markedsføring
  • Strategi og kompetanseledelse
  • Industriell økonomi

Videre studier/jobbmuligheter

På lik linje med siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole, gir dette tilbudet ved Universitetet i Sørøst-Norge en fullverdig mastergradstittel og mulighet til å gå videre på doktorgradsstudier.

Ved USN kan du ta doktorgradsutdanning i Marketing Management.

Opptakskrav/Søknad

Studiet har spesielt opptakskrav MATRS, det vil si det kreves:

  • generell studiekompetanse
  • matematikk R1 eller Matematikk S1 og S2

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (180 + 120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Siviløkonom (5-årig) - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Siviløkonom (5-årig) - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer