Videre- og etterutdanning

Programvareutvikling for ingeniører

Universitetet i Sørøst-Norge, i Kongsberg (+1 studiesteder)
Varighet
1 semester
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 semester
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Programvareutvikling for ingeniører

Dette lærer du på programvareutvikling

Grunnleggende Programmering i C++
Introduksjon til variabler og datatyper, enkel I/O-behandling, logiske uttrykk, sløyfer, funksjoner, sammensatte datatyper, pekere, tellevariable (enums) og flervalgs-setninger (switch).


UML og C++ Klasser og Objekter
Introduksjon til objektorientert programmering i C++, use case i UML, klassebeskrivelser i UML og C++. Filstrukturer koding av klasser i C++. Assosiasjoner mellom klasser i UML og C++. Sekvensdiagrammer og implementering av sekvenser i C++. Arv i UML, i C++ og bruk av virtuelle og abstrakte klasser. Bruk og overlasting av operatorer.


Introduksjon til Parallelle og Distribuerte Programmer
Introduksjon til operativsystemer, virtuell hukommelse, prosesser, tråder og oppgavehåndtering (scheduling), bruk av tråder i C++, synkronisering, samarbeid og kritiske regioner, Mutex i C++, introduksjon til nettverk, protokollene TCP, UDP, IP og DNS. Kommunikasjon ved bruk av sockets i C++, sikkerhet og kryptering.


Cyber Physical Systems
Programmering av Cyber Physical Systems (CPS), systemer som består av både software og hardware. Fokuset i emnet er på programmering av mikrokontrollere som en sentral enhet i et CPS. Dette emnet gir også en innføring i agile prosjektmodeller, digitalteknikk og datamaskin arkitektur. Emnet avsluttes med en større innleveringsoppgave.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights