Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Kongsberg, Nettstudier
Deltid
Støttet av lånekassen

Øyesykepleie

Er du sykepleier og ønsker deg økt kompetanse innenfor øyesykepleie? Da har vi et spennende studietilbud for deg! Studiet er unikt og den eneste videreutdanningen innen feltet i Norge.

Dette er videreutdanning i øyesykepleie

Formålet med utdanningen er å gi sykepleiere spesialkompetanse innen øyehelse. Utdanningen vil gi god kunnskap om syn og øyesykdommer, samt ferdighet til å undersøke synsfunksjon, administrere behandling, og tilrettelegge og assistere ved de vanligste øyekirurgiske inngrep. Kompetansen ervervet gjennom utdanningen gjør deg i stand til å koordinere behandling og undersøkelser, samarbeide i tverrfaglig team, og gi informasjon i forhold til syn og øyesykdom.

Målgruppe

Denne utdanningen er rettet mot autoriserte sykepleiere med minst ett års relevant praksis innen øyefaget i offentlig eller privat virksomhet.

Kunnskap gir trygghet:

– Jeg blir bedre rustet til å møte pasientene. Kunnskap gir trygghet, rett og slett. Dette er et kjempegodt tilbud, og det er viktig at vi har en slik utdanning i Norge. Jeg anbefaler at man er i synsrelatert jobb under studiet, da får man mest igjen.

 Charlotte Røysett Bakken

Sykepleier på øyepoliklinikken i Ålesund.

Hvorfor ta videreutdanning i øyesykepleie?

Det er et økende behov for fagpersonell med spesialkompetanse innen øyehelse, blant annet spesialsykepleiere. Denne kompetansen er viktig for å sikre at personell ansatt på øyeavdelinger eller hos privatpraktiserende øyeleger har en solid forståelse av øyets anatomi, fysiologi og optikk, og kunnskap om øyesykdommer og behandling av disse. I tillegg vil øyesykepleieren kunne assistere ved øyekirurgiske inngrep, både før, under og etter operasjon.

Ser nye muligheter:

– Jeg får mange tanker rundt egen jobb, og ser nye muligheter. Studiet er godt tilrettelagt for å ta ved siden av jobb. Det er korte samlinger, og de er godt planlagt.

 Katrine Viksås Paulsen

Katrine har arbeidet 17 år som sykepleier på øyepoliklinikken i Stavanger.

Hva slags jobb får du?

Videreutdanning i øyesykepleie gir mulighet til arbeid innenfor fagområdet oftalmologi både i spesialisthelsetjenesten og private helsetjenester.

Slik er studiet

Videreutdanning i øyesykepleie inneholder følgende emner:

  • Øyets anatomi, fysiologi og optikk
  • Oftalmologi og undersøkelsesmetoder
  • Kirurgisk oftalmologi og perioperativ omsorg
  • Forebyggende, behandlende, lindrende og rehabiliterende øyeomsorg

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!