Vis studentum.no som: Mobil

Økonomi og ledelse - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Ringerike
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Økonomi og ledelse - Master

Master i økonomi og ledelse

Master i økonomi og ledelse

Dette studiet gir deg en unik og verdifull kompetanse innen markedsføring eller strategi og kompetanseledelse. Er du eller vil du bli leder, er dette studiet for deg. Som ferdig utdannet har du stor faglig bredde, og du er velegnet til mange typer stillinger innen offentlig og privat sektor, også internasjonalt.

Hvorfor master i økonomi og ledelse?

Er du eller vil du bli leder, er dette studiet for deg. Gjennom studiet får du en solid innsikt i strategisk analyse og planlegging, i tillegg til personalledelse, organisasjonsteori, markedsføring og økonomisk styring. Du får med andre ord den teoretiske ballasten du trenger som leder i offentlig og privat virksomhet.

Master i økonomi og ledelse er et studie som tilbys søkere med bachelor i økonomi og administrasjon eller tilsvarende, men som ikke er kvalifisert til sidetittel siviløkonom.

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) sine egne forskere og forelesere er flittig brukt som gjesteforelesere og samarbeidspartnere internasjonalt. Vi bruker også gjesteforelesere fra et stort internasjonalt nettverk i studiet. Flere av disse knyttes også til USN i professorstillinger.

Jobbmuligheter

Som ferdig utdannet har du stor faglig bredde, og du er velegnet til mange typer stillinger innen offentlig og privat sektor, også internasjonalt. Med en master i økonomi og ledelse kan du jobbe med leder- og resultatansvar i spennende stillinger svært mange steder i samfunnet.

Dette lærer du 

Masterstudiet består av tre deler:

 • Økonomisk-administrative metoder utgjør tre kurs. Ett kurs med fokus på generell forsknings- og undersøkelsesmetode, ett kurs med fordypning i kvantitative analyseteknikker, og ett kurs i kvalitative metoder.
 • Faglige emner utgjør åtte fagkurs, samt en prosjektoppgave, hvert med et omfang på 7,5 studiepoeng. Du får grunnleggende teori og kunnskaper om den internasjonale forskningsfronten innen bl.a. et valgt spesialiseringsområde.
 • Masteravhandlingen utgjør 30 studiepoeng, og er et større selvstendig teori- og metodeforankret forskningsarbeid. Her gis det mulighet til å fordype seg innen et selvvalgt teori- og problemområde.

Videre studier/jobbmuligheter

På lik linje med siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole, gir dette tilbudet ved Universitetet i Sørøst-Norge en fullverdig mastergradstittel og mulighet til å gå videre på doktorgradsstudier.

Ved USN kan du ta doktorgradsutdanning i Markedsføringsledelse.

Opptakskrav/Søknad

Opptak til master i økonomi og ledelse krever bachelorgrad eller tilsvarende med 60 studiepoeng fordypning innen det fordypningsområdet kandidaten søker seg til (dvs. markedsføringsledelse, strategi og kompetanseledelse).

I tillegg må søkere tilfredsstille krav om 60 studiepoeng innen følgende økonomisk-administrative fag:

a) Bedriftsøkonomiske fag 15 sp
b) Samfunnsøkonomiske fag 7,5 sp
c) Metodefag 7,5 sp
d) Administrasjonsfag 30 sp; må inneholde minst ett eller en kombinasjon av følgende fag:

 • Jusemner rettet mot administrasjon (forvaltningsrett, arbeidsrett)
 • Organisasjon og ledelsesfag
 • Strategi
 • Markedsføring

Minstekrav for opptak er karaktersnitt C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Økonomi og ledelse - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Økonomi og ledelse - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer