Vis studentum.no som: Mobil

Økonomi og ledelse/administrasjon - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Ja
Høst
Søknadsfrist: 15. april
, Drammen, Horten, Kongsberg, Ringerike

Økonomi og ledelse/administrasjon - Bachelor

Bachelor i økonomi og ledelse / administrasjon

Bachelor i økonomi og ledelse / administrasjon

Alle virksomheter trenger ansatte med økonomisk-administrativ bakgrunn. Som økonom bidrar du til å styrke og kontrollere virksomhetenes resultater innen felt som økonomisk styring, regnskap, ledelse, personal, markedsføring og salg. Du har store muligheter til å velge mellom en rekke ulike spesialiseringer som passer deg.

Hvorfor studere økonomi?

Dette studiet gir deg en utdanning som er ettertraktet både i næringsliv og offentlig virksomhet. Du har store muligheter til å velge mellom en rekke ulike spesialiseringer som passer deg, og dersom du ønsker å fortsette på mastergrad, er mulighetene mange. Du får en solid forståelse av økonomi og ledelse, interessante faglige utfordringer og ikke minst gode jobbmuligheter. 

Jobbmuligheter

Økonomiutdanning gir deg et godt og allsidig grunnlag for en lang rekke jobber. Du blir attraktiv for et bredt spekter av stillinger i industri, bank, forsikring, offentlig virksomhet og kan for eksempel jobbe som finansrådgiver i bank, forsikringsrådgiver, autorisert regnskapsfører, økonomikonsulent (budsjettering og budsjettkontroll), markedsansvarlig (markedsplanlegging og markedsanalyse), jobbe i reklamebransjen eller med personal og rekruttering.

Dette lærer du på bachelor i økonomi og ledelse/administrasjon

Studiet gir deg en bred oversikt over de oppgavene du vil møte i arbeidslivet, i tillegg til en solid og praktisk utdanning. De to første årene i studiet består av obligatoriske fag som gir deg kompetanse innen bedriftsøkonomi, regnskap, samfunnsøkonomi, innovasjon, markedsføring og strategi og organisasjon og ledelse. Studiet gir også innsikt i samspillet mellom bedriften og samfunnet, og kunnskap om de samfunnsøkonomiske konsekvensene av beslutningene som tas i bedriften.

I tredje studieår får du mulighet til å spesialisere deg i ett av følgende fagområder:

 • Bedriftsøkonomi/økonomisk analyse (Bø og Ringerike)
 • Industriell økonomi (Kongsberg)
 • Innovasjon og entreprenørskap (Bø og Vestfold)
 • International management (Kongsberg)
 • Internasjonal markedsføring (Bø)
 • Opplevelsesbasert handel (Drammen)
 • Regnskap/autorisert regnskapsfører (Bø, Ringerike og Vestfold)
 • Strategi og kompetanseledelse (Ringerike)
 • Turisme og ledelse (Bø)
 • Varehandelsledelse (Drammen)
 • Økonomisk analyse (Vestfold)

Autorisasjon som regnskapsfører

Ved å velge riktige emner, kan du gjennom de tre studieårene oppnå utdanningskravet til autorisasjon som regnskapsfører. Det er Finanstilsynet som utsteder autorisasjon etter at gjeldende praksiskrav er oppfylt. Vi gjør oppmerksom på at Finanstilsynets regler kan endres på kort varsel. Det vil være utdanningsreglene på søknadstidspunktet (etter at praksis er gjennomført) som gjelder. Vi må ta et visst forbehold om at det kan ha oppstått endringer i utdanningskravet når Finanstilsynet behandler søknad om autorisasjon.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Økonomi og ledelse/administrasjon - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Økonomi og ledelse/administrasjon - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer