Vis studentum.no som: Mobil

Norsk - Årsstudium

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid/deltid
1 år (60 stp)
Årsstudium
Ja
Høst
Søknadsfrist: 15. april
, Horten, Nettstudier

Norsk - Årsstudium

Årsstudium i norsk - Høgskolen i Sørøst-Norge

Årsstudium i norsk

Få innsikt i hvordan det norske språket påvirker samfunnet. Norskstudier gjør deg bedre til å kommunisere og gir deg store litteraturopplevelser. I dette studiet får du kunnskaper om både språk og litteratur.

Hvorfor velge norsk årsstudium?

I studiet får du kunnskaper om både språk og litteratur. Litteraturteori og litteraturanalyse vil gi deg større leseropplevelser og mulighet til å formidle dette videre til andre.

Språk er helt avgjørende for å kommunisere. Det norske språket er en viktig del av samfunnslivet. Det er viktig å være bevisst på hvordan forskjellige typer språkbruk påvirker de endringer som samfunnet gjennomgår.

Dette lærer du

Gjennom årsstudiet i norsk får du økt kjennskap til norsk språk og litteratur, og hvordan disse har påvirket og blitt påvirket av det norske samfunnet gjennom tidene. 

Studier i norsk gir deg kompetanse i kommunikasjon og språk. Gjennom årsstudiet vil du komme i kontakt med emner som ungdomsspråk, filmanalyse, språkhistorie, norsk som andrespråk og dialektvariasjon.

I litteraturdelen leser og analyserer vi romaner, dikt og andre typer tekster. Du får innsikt i sentrale nordiske forfatterskap, ulike litterære sjangere og tekstanalyse.

Det er noen forskjeller i opplegg og fagplan fra studiested til studiested.

For kontakt eller mer informasjon om Norsk - Årsstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Forutsatt at du avlegger eksamen i alle emnene i årsstudiet i norsk, kan du senere bygge videre til en full bachelor i Språkfag med fordypning i norsk eller bachelor i Språk og litteratur. Merk at bestått eksamen på en eller flere emner, ikke gir automatisk studieplass på bachelorprogrammet. Dersom du senere ønsker å få en full bachelorgrad, må du søke opptak til bachelorstudiet, og søke innpassing av avlagte eksamener etter at du eventuelt har fått opptak på programmet.

Med bachelorgrad i språk eller Språk og litteratur er du kvalifisert til masterstudier som for eksempel master i norskdidaktikk eller master i kulturstudier.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium (60 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Norsk - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Norsk - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!