Vis studentum.no som: Mobil

Nordic Skiing and Outdoor Life (friluftsliv) - Utvekslingskurs

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
1 semester
Årsstudium
Oppstart: Vår - Bø

Nordic Skiing and Outdoor Life (friluftsliv) - Utvekslingskurs

Nordic Skiing and Outdoor Life - Høgskolen i Sørøst-Norge

Nordic Skiing and Outdoor Life – Utvekslingskurs

Dette studiet er beregnet på internasjonale utvekslingsstudenter. Studentene vil lære å kjøre off-piste gjennom vinter- og vårsemesteret. De vil også oppdage historien og kulturtradisjonene som har dype røtter i denne formen for skikjøring, og hvordan det å stå på ski kan brukes som en transportform, i overlevelsessituasjoner og rett og slett til å ha det gøy i snøen.

Nordisk skikjøring og friluftsliv

Målet med studiet er å introdusere studentene for nordisk skikjøring og friluftsliv i vinterhalvåret. Studentene vil få mulighet til å utvikle grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv gjennom skikjøring i ulike typer terreng.

Gjennom erfaringsbasert læring og teoretiske forelesninger vil studentene tilegne seg den praktiske og pedagogiske kunnskapen som trengs til naturveiledning og ledelse. Studentene vil også lære å planlegge turer etter evne og nivå, med fokus på prinsippet om sporløs ferdsel.

Studiet vil også gi kunnskap om historien og utviklingen til norsk friluftsliv, og hvordan nordmenn bruker naturen i dag.

Emner i studiet

  • Grunnleggende ferdigheter innen skikjøring og utendørs ferdsel i vinterstid
  • Innsikt i norsk friluftslivsforvaltning
  • Kunnskap om norsk friluftslivs historie og utvikling
  • Veiledning og pedagogiske utfordringer innen friluftsliv
  • Et grunnlag for å vurdere holdninger og erfaringer innen friluftsliv, samfunn, kultur og natur

Studentene forventes å stille med eget utstyr, som ski, støvler, soveposer, sekker og så videre.

Fullt studieår

Studenter som ønsker å ta et fullt studieår kan kombinere dette studiet med Outdoor Life, Culture and Ecophilosophy, som går i høstsemesteret.

Opptakskrav/Søknad

Minst ett års høyere utdanning innen sport, friluftsliv eller lignende studier. Studenten må være i god fysisk form og ha erfaring innen skikjøring.

Studiefakta, Tittel m.m

Utvekslingskurs (bachelornivå) – 30 studiepoeng

Kostnader

Norske myndigheter har estimert at levekostnadene for internasjonale studenter som skal bo i Norge er omtrent 8500 kroner per måned. Dette dekker kost og losji, lommepenger, bøker og andre nødvendigheter.

Det kan likevel oppstå ekstra kostnader, som for eksempel reiseutgifter og fritidsaktiviteter. Studentene vil også få ekstra utgifter i forbindelse med turaktiviteter og seminarer ved Universitetet i Sørøst-Norge (dette kan for eksempel være utgifter til offentlig transport, overnatting og lignende).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Nordic Skiing and Outdoor Life (friluftsliv) - Utvekslingskurs.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Nordic Skiing and Outdoor Life (friluftsliv) - Utvekslingskurs:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!