Vis studentum.no som: Mobil

Natur-, helse- og miljøvern - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Bø
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Natur-, helse- og miljøvern - Master

Master i natur-, helse- og miljøvern

Master i natur-, helse- og miljøvern

Mastergradsstudiet i natur-, helse- og miljøvern gir deg gode tverrfaglige kunnskaper om samspill og prosesser i naturen og hvordan dette påvirker menneskers helse og trivsel.

Hvorfor Master i natur-, helse- og miljøvern?

Vi står i dag overfor mange alvorlige miljøutfordringer. God fagkunnskap er avgjørende for en bærekraftig forvaltning av naturmiljøet og utvikling av samfunnet. På masterstudiet i natur-, helse- og miljøvern får du anledning til å fordype deg i fagområder fra mikrobiologi, genetikk og klima til vilt- og fiskeforvalting, miljøgifter og grunnvannsforskning.  

Yrkesmuligheter

Mastergradskandidater er kvalifisert for arbeid innen forskning og forvaltning, avhengig av hvilke områder de fordyper seg innen, for eksempel:

  • vannforurensing
  • genetikk
  • mikrobiologi
  • økotoksikologi ++

Med en praktisk-pedagogisk utdanning får du lektortittel. Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr også spesialiserte masterstudier innen akvatisk økologi og alpine ecology.

Dette lærer du på masterstudiet

Gjennom studiet vil du lære å jobbe kritisk, selvstendig og målrettet innenfor fagområder relatert til natur, helse og miljø. Studiet er forsknings- og forvaltningsrettet og gir god erfaring med laboratorie- og feltarbeid.

Masterstudiet er spesielt rettet mot søkere med faglig bakgrunn innen natur-, helse- og miljøvernfag, realfag, lærerutdanning med naturfag, sykepleierutdanning med relevante tilleggsfag, eller annen relevant utdanning. Studiet er også aktuelt som videreutdanning for yrkesaktive som har ulik profesjonsbakgrunn, og som ønsker å forbedre sine faglige kvalifikasjoner.

Studiet er bygd opp av ulike emner på tilsammen 60 stp og en masteroppgave på 60 stp. Undervisningen blir i stor grad basert på ukesmoduler, og laboratorie- og feltorientert undervisning. Det gir en fleksibel studiesituasjon og stiller høye krav til selvstendig arbeid.

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad med minimum 80 stp innen relevante natur- og miljøfag. Karakterkrav: C

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Natur-, helse- og miljøvern - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Natur-, helse- og miljøvern - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Hilde gjør det hun aller helst v...

Da jeg valgte utdannelse bestemte jeg meg for å velge det jeg liker aller best: Friluftsliv. Det sier Hilde Grannes. – Nå er fjellet kontoret mitt, og jeg er ikke langt fra drømmen!

Les mer