Vis studentum.no som: Mobil

Montessoripedagogikk - Videreutdanning

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Deltid
2 år (60 studiepoeng)
Videre- og etterutdanning
Oppstart: Vår - Horten
Ja

Montessoripedagogikk - Videreutdanning

Videreutdanning i montessoripedagogikk

Videreutdanning i Montessoripedagogikk 

Videreutdanningsstudiet i montessoripedagogikk er et samlingsbasert studium. Det er en utdanning for pedagoger tilknyttet montessoriskoler og montessoribarnehager.

I en montessoribarnehage eller montessoriskole praktiseres metoden og undervisningen i henhold til de pedagogiske prinsippene grunnlagt av Maria Montessori.

Studiet består av to deler som til sammen utgjør 60 studiepoeng over fire semestre. Hver del består av teoriforelesninger, opplæring i bruk av montessorimateriell og praktisk arbeid med materiellet.

Dette lærer du

Studiet hjelper deg å forstå de universelle drivkreftene for læring som vi mennesker har og hvordan disse utarter seg hos barn på ulike alderstrinn. Opplæring og undervisning i montessoripedagogikken er en respons til disse drivkreftene og skaper en helhetlig læringshverdag som treffer barna der de er i sin utvikling.

Studiet er også praktisk rettet og viser hvordan man skaper et fysisk miljø og en hverdag der barna er aktivt involvert i sin egen læring og utvikling. Du lærer å fostre barnas selvstendighet på den ene siden og deres samarbeidsevne på den andre.

Du lærer å bruke montessorimateriellet som setter deg i stand til å presentere fagområdene, kultur og menneskelig historie for barna i barnehagen og skolen. Gjennom dette vil du å innta en ny rolle som pedagog/lærer, nemlig å være veileder, forteller og bindeledd i den menneskelige historien.

Yrkesmuligheter

Studiet er en videreutdanning og kvalifiserer til å jobbe som godkjent montessorilærer / montessoripedagog i skole eller barnehage.

For kontakt eller mer informasjon om Montessoripedagogikk - Videreutdanning, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

  1. Godkjent lærerutdanning (minimum 180 studiepoeng) eller godkjent førskole-/barnehagelærerutdanning (180 studiepoeng)
  2. Annen relevant utdanning (minimum 180 studiepoeng), hvorav minimum 60 studiepoeng må være fra ett undervisningsfag i grunnskolen

Søkere må være ansatt i montessoribarnehage eller -skole, eller ha tilgang til montessorimateriell. Kontakt Universitetet i Sørøst-Norge for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Etter- / Videreutdanning (60 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Montessoripedagogikk - Videreutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Montessoripedagogikk - Videreutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!