Vis studentum.no som: Mobil

Mikro- og nanosystemteknologi - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 år, 120 studiepoeng
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Mikro- og nanosystemteknologi - Master

Master i mikro- og nanosystemteknologi - Høgskolen i Sørøst-Norge

Master i mikro- og nanosystemteknologi

En spektakulær utvikling skjer på mikro- og nanonivå, og du kan bli ekspert innen denne teknologien. Dette masterprogrammet er enestående i norsk sammenheng, og er en spennende og praktisk orientert masterutdanning for deg som er ingeniør eller har en bachelorgrad innen teknologi.

Programmet er knyttet til Institutt for Mikro og nanosystemteknologi, som er en av hjørnesteinene i den nasjonale satsingen innen mikro- og nanoteknologi (NorFab og NanoNetwork). Lokalisert på Bakkenteigen, mellom Horten og Tønsberg, finner du topp moderne laboratorier og renromsfasiliteter som står til din disposisjon.

Samarbeidet med næringslivet i regionen er solid, og i forskningsparken på campusområdet har flere bedrifter relatert til mikro- og nanoteknologi etablert seg de senere årene.

Jobbmuligheter

Etter endt utdannelse i mikro- og nanosystemteknologi skal du kunne jobbe innenfor mangfoldet av mikro- og nanoteknologi, både ute i industrien, i akademia og hos forskningsinstitusjoner.

Innen bedrifter som utvikler og produserer mikroelektronikk og mikro- og nanosystemer kan du jobbe med produktutvikling, utvikling av produksjonsteknologi, produksjonsledelse, kvalitetsstyring og prosjektleder.

Hos bedrifter som anvender mikro- og nanoteknologi kan du jobbe med forretningsutvikling, markedsføring og salg, prosjektledelse, forskning og utvikling og teknisk konsultasjon.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Master i Micro and Nano Systems Technology i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Universitetet i Sørøst-Norge har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

For kontakt eller mer informasjon om Mikro- og nanosystemteknologi - Master, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter endt masterutdanning kan du søke deg inn på eller på et annet doktorgradsprogram ved et universitet i Norge eller i utlandet.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet er en bachelorgrad (eller tilsvarende) innen mikro- og nanosystemteknologi, elektronikk, maskinteknikk, kjemi, bioteknologi, fysikk, materialteknologi eller andre nært beslektede områder som minimum består av 120 studiepoeng (ECTS) relevant for programmet.

I tillegg kreves:

  • matematikk tilsvarende bacheloremnet matematikk 3
  • et kurs i elektrostatikk/elektromagnetisme og
  • grunnleggende analogteknikk

Karaktersnitt: C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Mikro- og nanosystemteknologi - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Mikro- og nanosystemteknologi - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer
Liker å jobbe praktisk

Jeg ønsket meg en jobb innen praktisk elektronikk og lab-miljø. Det har jeg fått, og studiet i Vestfold med blanding av teori og praksis var veldig spennende for meg, sier Lisa-Marie Fehn Johansen.

Les mer