Vis studentum.no som: Mobil

Menneskerettigheter og flerkulturalitet - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Drammen
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Menneskerettigheter og flerkulturalitet - Master

Master i menneskerettigheter og flerkulturalitet

Master i Menneskerettigheter og flerkulturalitet

Dette masterprogrammet er unikt i Europa fordi det kombinerer fagfeltene som omhandler menneskerettigheter og flerkulturalitet.

Dette er et tverrfaglig program som fokuserer på menneskerettigheter og flerkulturalitet på lokalt, nasjonalt, regional og internasjonalt nivå. Studiet er for studenter med bachelorgrader innen ulike fagdisipliner. Det er også et masterprogram for studenter fra lærerutdanninger. Samfunnsfag(ene) danner felles utgangspunkt.

Kunnskap om og bevissthet rundt menneskerettigheter er viktige for at alle skal få sine rettigheter virkeliggjort. Derfor er menneskerettighetsundervisning og betydningen av menneskerettigheter i et profesjonsperspektiv viktig i dette masterprogrammet. Det er også nyttig å forstå minoritetspolitikk, integrasjonsspørsmål og lands forhold til menneskerettigheter og flerkulturalitet.

Jobbmuligheter

Med en mastergrad i menneskerettigheter og flerkulturalitet kvalifiserer du for arbeid i offentlig sektor og forvaltning, innenfor utdanningssektoren, i media, humanitære organisasjoner og privat sektor, samt som selvstendig konsulent.

Dette lærer du

Gjennom studiet ser vi på menneskerettigheter gjennom ulike kulturelle perspektiver og akademiske disipliner. Der en ren menneskerettighetsdiskurs vil legge vekt på regler, rettigheter og normer som gjelder (mer eller mindre) universelt og verktøy for monitorering og evaluering, vil en ren flerkulturell diskurs se nærmere på kultur(er), kompleksitet i kulturer og tolkning av ulike kulturelle praksiser. Det er når disse to diskursene blir ført sammen, at debatten blir virkelig komplisert og enkle svar synes vanskelig å finne.

Blant spørsmålene som vil bli tatt opp i dette studiet er:

  • Beskytter menneskerettighetene et kulturelt mangfold?
  • Gir menneskerettighetene oss robust veiledning for normativ og juridisk vurdering av kulturelle skikker, praksiser og tradisjoner slik at man kan forhindre uakseptable krenkelser av menneskerettighetene innad i minoritetsgrupper?
  • Kan menneskerettigheter, inkludert minoriteters rettigheter, tilby juridiske, institusjonelle og politiske mekanismer som kan bidra til å dempe konflikter mellom grupper i en flerkulturell kontekst og mellom minoriteter og majoriteten?

Vi vil også diskutere oppfatningen av menneskerettigheter som en universell norm.

Studentene vil undersøke begreper knyttet til menneskelig verdighet og menneskerettigheter slik de blir eller ikke blir uttrykt i politiske, juridiske og etiske perspektiver innen noen utvalgte religioner samt sekulære filosofier og ideologier.

Integrasjonspolitikk knyttet til asylsøkere og arbeidsinnvandring er også på pensum. I programmet tar noen emner også opp hvilken respekt for menneskerettighetene som land rundt omkring i verden viser, og vi går i dybden på hvordan både FN og ikke-statlige aktører m.fl. spiller en rolle for menneskerettighets-etterlevelsen.

Videre studier/jobbmuligheter

Gjennom dette studiet får du erfaring med tverrfaglig forskning og kan gå videre i det PhD-programmet som din masteravhandling peker frem mot, og som du selv finner og søker.

Opptakskrav/Søknad

Fullført bachelorgrad med minimum 90 studiepoeng innenfor samfunnsvitenskapelige fag. Karaktersnitt C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad / Master of Science (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Menneskerettigheter og flerkulturalitet - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Menneskerettigheter og flerkulturalitet - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!