Videre- og etterutdanning

Matematikk 2, trinn 8-13 (Kompetanse for kvalitet)

Universitetet i Sørøst-Norge, i Porsgrunn (+1 studiesteder)
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Matematikk 2, trinn 8-13 (Kompetanse for kvalitet)

Matematikk 2 er en videreutdanning for lærere som ønsker faglig fordypning innenfor funksjoner og statistikk og sannsynlighet.

Målgruppe

Målgruppen er lærere med minst 30 studiepoeng i matematikk, eller tilsvarende, som ønsker en faglig fordypning. 

Dette lærer du hos oss

Studiet skal utdype de matematiske emnene funksjoner og statistikk og sannsynlighet. Det skal også gi innsikt i noen fagdidaktiske emner, i særdeleshet vurdering og bruk av IKT i matematikk, hvor refleksjon over egen undervisningspraksis er sentralt. Det er videre et mål at studentene kan drive grunnleggende forskningsaktivitet med sikte på analyse av egen formidling, og innsikt i elevers matematiske tenkning. Formidlingsaspektet vektlegges, men studiet skal også gjøre studentene bedre kjent med matematikken på dens egne premisser. Det er et mål at studenter med fordypning i matematikk skal kunne fungere som ressurspersoner i faget, og det er derfor nødvendig med fagkunnskap som går et godt stykke utover det som er pensum i grunnskolen.

Se nærmere beskrivelse av studiet i studie- og emneplaner under. 

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights