Matematikk 1, trinn 5-10 (Kompetanse for kvalitet)
Matematikk 1 er et studium for lærere som har lite eller ingen formell utdanning i matematikk ut over videregående skole.
Studiet vil gi deg undervisningskunnskap i matematikk rettet mot grunnskolens trinn 5-10.
Dette innebærer at du får solid og reflektert forståelse for den matematikken elevene skal lære på disse trinnene, og hvordan denne utvikles videre på høyere trinn.
Studiet legger til rette for at du skal kunne heve din didaktiske kompetanse og bli i stand til å tilrettelegge matematikkundervisning slik at alle elever får utnytte sitt potensiale.Videre får du matematikkfaglig kunnskap både til selv å kunne gjennomføre og forstå matematiske prosesser og argumenter, og å kunne analysere slike som foreslås av andre med tanke på å vurdere deres holdbarhet og eventuelle potensial.
Studiet er samlingsbasert, med 3 samlinger à 2 dager hvert semester. I tillegg gis nettbasert veiledning mellom samlingene. Studentene skal arbeide individuelt eller i grupper med oppgaver som er relevante både for egen arbeidsplass og studiet. Samlingene foregår på dagtid.
Gjennom studiet skal studenten tilegne seg et didaktisk og faglig grunnlag for å kunne planlegge, tilpasse, gjennomføre, og evaluere ulike undervisningsprosesser i matematikk.
Etter endt studium skal studenten ha kompetanse til å undervise i dagens skole, og samtidig ha kunnskap som er relevant for å være med å utvikle og forme framtidens matematikkundervisning.
Etter studiet kan du ta Matematikk 2, trinn 5-10 (30 stp.). Matematikk 1 og 2 utgjør til sammen 60 studiepoeng i matematikk, slik at de gir formell kompetanse til å undervise matematikk gjennom hele grunnskolen.
Få en påminnelse
USN - Universitetet i Sørøst-Norge
USN er universitetet nær deg. Vi tilbyr utdanning og moglegheiter der du er – i landet og i livet. Universitetet vårt tilbyr profesjons- og arbeidslivsretta utdanningar. Hos oss møter du innovativ undervisning og utfordrande studiar som gir deg kompetansen samfunnet...
Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge