Vis studentum.no som: Mobil

Master of Science in Computer Science

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid/deltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Kongsberg
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Master of Science in Computer Science

computer science studenter

Master of Science in Computer Science

Digital teknologi er rundt oss overalt i hverdagen og samfunnet generelt. Denne masteren gir deg bred kunnskap og spesialistferdigheter innen datateknologi og informatikk. Du lærer å designe, utvikle og programmere avanserte datasystemer som arbeidslivet har stor bruk for.

Velg variant

Du kan ta MSc in Computer Science i ordinært masterløp eller som industrimaster, som gir deg mulighet til å jobbe i en bedrift samtidig som du studerer. Masteren er i et internasjonalt studieprogram, og undervisningen foregår på engelsk. 

Hvorfor Computer Science?

Masteren gir deg bred kunnskap og spesialistferdigheter innen datateknologi som arbeidslivet har stor bruk for. Du lærer hvordan datateknologi kan brukes på tvers av bransjer for å lage bedre produkter og som kan bidra til å løse store samfunnsutfordringer.

Du får avansert kunnskap om informatikk og programvaresystemer, og kan designe og utvikle digitale løsninger for å bedre samspillet mellom mennesker og teknologi.  

Masteren gir deg også ferdighetene og kunnskapen til å jobbe selvstendig som forsker og problemløser, og hvordan samarbeide med industrien om videre forskningsprogrammer.

Hva slags jobb får du?

Etter å ha fullført programmet, er døren åpen for noen av de mest utfordrende og interessante jobbene i bransjen både i Norge og utlandet. 

Du blir en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet. Eksempler på bedrifter som trenger kompetansen er Kongsberg Defence Systems, Kongsberg Protech, Kongsberg Automotive, Kongsberg Maritime, Semcon, Telenor og FMC Technologies.

Også mange mindre bedrifter i Kongsbergregionen er aktuelle, samt liknende bedrifter i andre deler av Norge.

Det er også mulighet for å starte din egen bedrift, eller tilby tjenester som konsulent. 

NIFUs kandidatundersøkelse fra 2018 viser at91 prosent av USNs masterkandidater er i jobb innen 6 måneder etter uteksaminering. 80 prosent opplever også jobben som relevant for sin utdanning.

Kontakt med arbeidslivet

Ingeniørmiljøet på campus Kongsberg har godt rykte hos industrien og næringslivet. Vi samarbeider med mange store og små teknologibedrifter, deriblant Kongsberg Gruppen som er kåret til en av landets mest attraktive arbeidsgivere for ingeniører.

Studiet har god og nær kontakt med industri og næringsliv i regionen for å sikre relevant undervisning som arbeidslivet faktisk har bruk for.

Vi hanker inn gjesteforelesere med god erfaring fra arbeidslivet for å sikre deg relevant undervisning, og du får caseoppgaver fra næringslivet.

Du deltar på bedriftsbesøk, teknologidagene og vi arrangerer karrieredager på campus hvor næringsliv og industri er invitert. Her har du en gyllen sjanse til å knytte kontakter og vise deg frem for potensielle arbeidsgivere.

Dette lærer du 

Du får avansert kunnskap og forståelse innen informatikk og avansert programvareutvikling. Du kan designe og utvikle skalerbare og komplekse programvaresystemer, og sikre at utstyret fungerer som det skal. 

Du vil fokusere på utvikling av datasystemer innen områdene Embedded systems og datasikkerhet (Cyber security) og har en mulighet for fordypning innen disse områdene. Du vil også få kunnskap innen big data og kunstig intelligens og bruke dette i de systemene du utvikler.

Du vet hvordan bruke kunnskapen, forståelsen og problemløsningsevnen din på nye områder innen informatikk og datateknologi. Du kan definere, modellere og analysere komplekse problemer, gjøre kvalifiserte valg av metoder som skal brukes uavhengig av hverandre.

Du får også ferdighetene og kunnskapen til å jobbe selvstendig som forsker og problemløser. 

Etter gjennomført program, har du et helhetsbilde av ingeniørens rolle i samfunnet, innsikt i etiske krav og bærekraftig utvikling. Du har også et internasjonalt perspektiv på yrket. 

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av mastergraden i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet gir deg nyttig internasjonal erfaring og språkferdigheter, og kan gjøre deg enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet. 

Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset studiet ditt. 

For kontakt eller mer informasjon om Master of Science in Computer Science, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Masterutdanningen gir deg muligheten til å søke doktorgradsstudier ved USN, i Norge og i utlandet

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad i Computer Science/informatikk eller tilsvarende. Du må ha et karaktersnitt på minst C eller bedre. I tillegg må du ha bakgrunn på minimum 25 studiepoeng i matematikk og 5 studiepoeng i statistikk.

Har du en annen bachelorgrad enn Computer Science/informatikk må du ha følgende:

 • 25 studiepoeng i matematikk
 • 5 studiepoeng i statistikk
 • 20 studiepoeng i programmering (språk bør være et 3. generasjonsspråk slik som f.eks. C++/Java/C#, ikke visuell programmering)
 • 5 studiepoeng i datastrukturer
 • 5 studiepoeng i databaser
 • 5 studiepoeng i operativssystemer
 • 5 studiepoeng i nettverk
 • 5 studiepoeng i systemanalyse og design (objektorientert)

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Master of Science in Computer Science.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Master of Science in Computer Science:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!