Vis studentum.no som: Mobil

Master i norskdidaktikk - deltid

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Deltid
Horten
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Master i norskdidaktikk - deltid

Masterprogrammet i norskdidaktikk tar sikte på å gi deg solid kompetanse for å jobbe med norskfaget i grunnskolen og videregående. Studiet vil også gi deg en solid bakgrunn for å jobbe med språk, kommunikasjon og tekster i andre sammenhenger.

Hvorfor velge master i norskdidaktikk?

Dette er studiet for deg som vil ha et solid faglig og didaktisk grunnlag for å jobbe som norsklærer i skolen. Studiet lar deg tilegne deg breddekunnskap i norskdidaktikk. Du får også muligheten til å fordype deg i et fagrelatert tema du er spesielt interessert i. 

Studiet kvalifiserer deg for graden master i norskdidaktikk og gir undervisningskompetanse for deg som har pedagogisk utdanning (allmennlærerutdanning/grunnskolelærerutdanning/PPU). 

Hva slags jobb får du?

Masterstudiet i norskdidaktikk, i tillegg til en pedagogisk utdanning, kvalifiserer for jobb som norsklærer i grunnskole og videregående. Du skikkes også til å jobbe med språk, kommunikasjon og tekst i andre sammenhenger.

NIFUs kandidatundersøkelse fra 2018 viser at 91 prosent av USNs masterkandidater er i jobb innen 6 måneder etter uteksaminering. 80 prosent opplever også jobben som relevant for sin utdanning.

Dette lærer du på master i norskdidaktikk

Undervisningen på masterstudiet i norskdidaktikk tar utgangspunkt i teori, forskning og praksis i skolen. Du vil gjennom hele studiet utfordres til å reflektere over og vurdere hvordan teoretisk kunnskap kan ha praktisk relevans for norskundervisningen i klasserommet.

Vi tilbyr fordypning i ulike emner innenfor norskfaget, som sakprosa, skjønnlitteratur, sammensatte tekster, lesing, skriving og muntlige ferdigheter. Til sammen velger du fem emner, inkludert vitenskapsteori og forskningsmetodikk. I tillegg skriver du en masteroppgave med utgangspunkt i en problemstilling du velger selv.

Arbeidsformene i studiet er varierte, fra forelesninger og seminarer til individuelle oppgaver og selvstudium. Det blir lagt vekt på refleksjon og utveksling av kunnskaper og erfaringer i et læringsfellesskap. Du vil få ta i bruk ulike meningsskapende ressurser både skriftlig og muntlig, og du vil få veiledning underveis i arbeidskrav av både faglærere og medstudenter.

Studiet undervises på campus Vestfold. Her kan du bli med i et stort og inkluderende studentmiljø som tilbyr noe for enhver interesse. Les mer om studentlivet i Vestfold:

Som student i Vestfold har du et stort utvalg av studentforeninger du kan bli med i. Det er tross alt viktig å leve et sosialt liv ved siden av den intense studeringen

Vestfold-student Yaren Demir

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av master i norskdidaktikk i utlandet.  Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanning

Studiet kvalifiserer deg for doktorgradsstudier ved relevante programmer, for eksempel doktorgradsprogrammet i pedagogiske ressurser og læreprosesser ved USN.

For kontakt eller mer informasjon om Master i norskdidaktikk - deltid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

120 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Master i norskdidaktikk - deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Master i norskdidaktikk - deltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!