Master
Ingen anmeldelser

Master i karriereveiledning

Universitetet i Sørøst-Norge, i Drammen (+1 locations)
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Master i karriereveiledning

Studiet utvikler deg videre i ditt arbeid som karriereveileder for både enkeltpersoner, grupper, organisasjoner og samfunn. Vi gir deg en utdanning basert på forskning og profesjonell yrkeskunnskap.

Hvorfor master i karriereveiledning?

Ønsker du å utvikle din kompetanse slik at du bedre kan håndtere utfordringer du møter i jobben? Kanskje har du lyst til å lære nye fagbegreper og teorier rundt karriereveiledning? Eller kanskje du bare vil utfordre deg selv ved å videreutvikle dine eksisterende metoder for veiledning? Om det er tilfellet, er master i karriereveiledning studiet for deg.

Hos oss får du en utdanning basert på forskning og profesjonell yrkeskunnskap som du kan ta med videre i ditt arbeid med personer, grupper, organisasjoner og samfunn.

Universitetet i Sørøst-Norge og Høgskolen i Innlandet samarbeider om masterprogrammet. Masterstudiet vil bli tilrettelagt for deltid og kan kombineres med jobb.

Hva slags jobb får du?

Er du karriereveileder eller ønsker du å bli det? Med kunnskap og kompetanse i karriereveiledning på masternivå kan du jobbe i skolen, med voksenopplæring, i kriminalomsorgen, ved NAV, på karrieresentre eller i attføringsbransjen.

Kontakt med arbeidslivet

De fleste studentene på master i karriereveiledning er i jobb og bringer med seg praksisfeltet inn i undervisningen. I flere av arbeidskravene som skal leveres inn, skal du derfor ta utgangspunkt i egen praksis. Oppgavene løses ofte i grupper, både muntlig og skriftlig. På denne måten blir man også kjent med medstudentene og deres arbeidsplasser.

Dette lærer du med master i karriereveiledning

Utdanningen er erfaringsbasert og yrkesrelatert. Det betyr at vi tar utgangspunkt i dine erfaringer med å utøve, forvalte og utforme karriereveiledning. Vi utfordrer deg til å prøve ut din forståelse i praksis slik at du kan videreutvikle din kompetanse.

Vi lærer deg begreper, teorier og modeller fra vitenskapelige disipliner og profesjonell yrkeskunnskap.

Samarbeidende læringsformer har derfor en sentral plass. Vi forutsetter at du har erfaringer fra ulike funksjoner og posisjoner som til sammen utgjør en rik kilde til læring.

Enkeltemner innen karriereveiledning

Flere av emnene som tilbys i denne masteren kan også søkes på som enkeltemner.

Tilgjengelige emner i høstsemesteret vil lyses ut her etter at hovedopptaket er ferdig (ca. mai/juni).

Skaff deg internasjonal erfaring

Masterprogrammet i karriereveiledning er ikke tilrettelagt for utveksling i sitt studieløp.

  • Utveksling for karriereveiledning
Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights