Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Master i innovasjon og teknologiledelse (Innovation and Technology Management)

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
Rauland
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Rauland
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Master i innovasjon og teknologiledelse (Innovation and Technology Management)

Morgendagens ledere må være forberedt på en verden i endring. Lær deg hvordan utvikling, endring og implementering kan gjøres med hensyn til teknologi, økonomi, organisering og bærekraft.

Dette er innovasjon og teknologiledelse

Masterprogrammet i innovasjon og teknologiledelse er helt nytt. Vi kobler dette spennende fagfeltet sammen med studiet av endringsprosesser og entreprenørskap i nye eller eksisterende organisasjoner. Masteren er et resultat av dialog med næringslivet og hvilken kompetanse man ser at morgendagens arbeidsliv har behov for. Det er et tverrfaglig masterprogram for både ingeniører og økonomer.

Du skal kunne styre gjennom ulike trender, som globalisering, digitalisering og arbeid under flerkulturelle forhold. Du vil lære å se mulighetene som slike trender skaper. Alle operasjoner må tilpasses nye forhold for å være konkurransedyktige. Dette krever moderne lederskap.

Et overordnet spørsmål er hvordan vi kan minske fotavtrykket fra organisasjoners aktiviteter og samfunnets ressursforbruk, samtidig som vi øker verdiskaping og velferd – en bærekraftig utvikling.

Mange organisasjoner jobber i dag internasjonalt og har engelsk som konsernspråk. For å sette dette programmet i en internasjonal kontekst og for å forberede deg for jobbmuligheter i virksomheter som arbeider internasjonalt, tilbys programmet på engelsk.

Hvorfor innovasjon og teknologiledelse?

Verden forandrer seg raskt, og det samme må morgendagens ledere.

Dette masterprogrammet benytter praktiske studiemetoder med en problembasert tilnærming, som skal forberede deg på å kunne delta i utviklings- og omstillingsarbeid, og på å kunne håndtere utfordringer i virksomheter.

Hva slags jobb får du?

Vi gir deg kunnskap om innovasjon og omstillingsevne for roller som f.eks. prosjektleder, utvikler eller som gründer i høyteknologiske bransjer, offentlige virksomheter, eller næringsliv generelt. Du vil få økt kompetanse i å lede endringsprosesser på tvers av ulike bransjer og fagfelt.

Kontakt med arbeidslivet

Campus Kongsberg ligger ved siden av en av Norges ledende teknologiske klynger, Kongsberg Teknologipark. Våre forelesere og fagansatte har erfaring fra et bredt spekter av forretningsområder, og vi samarbeider nært med det lokale næringslivet og industrien. Som student vil du bli engasjert i dette samarbeidet gjennom prosjekter og oppgaver.

Dette lærer du på master i innovasjon og teknologiledelse

I denne masteren vil du utvikle sterke analytiske ferdigheter. Du vil oppleve virkelige problemer fra det lokale næringslivet, og vil utvikle en forståelse for teknologiens muligheter. Du vil studere hvordan teknologiske løsninger kan øke verdiskaping, velferd, og omstillingsevne. Du vil kunne gjennomføre nye satsinger, lede forandringer, bidra til effektiv implementering og effektive organisasjoner. Dermed vil du også forstå hvordan nye virksomheter og gründere, så vel som eksisterende organisasjoner og ledere, kan understøtte utviklingen av ny teknologi som basis for nye forretningsmodeller.

Under det andre studieåret finnes det tre spesialiseringer:

  • Entreprenøriell utvikling er utformet for å gi de nødvendige redskapene man trenger i oppstartsfasen av nye uavhengige bedrifter, eller for å jobbe i en konsulent/rådgiver-rolle hos oppstartsbedrifter. Hele det andre året er dedikert til et entreprenørprosjekt og masteroppgaven.

  • Virksomhetsutvikling gjennom systems engineering. Dette er en tverrfaglig tilnærming som fokuserer på hvordan du kan designe og lede komplekse ingeniørsystemer gjennom et produkts livssyklusen. Avhengig av dybden på problemstillingen kan kandidaten være i jobb mens masteroppgaven gjennomføres.

  • Et semester i utlandet. Vi har avtaler med flere anerkjente universiteter rundt om i verden.

Studiet undervises på campus Kongsberg, som byr på et bredt og sosialt studentliv. Les mer om livet som student i Kongsberg:

Det beste med å studere i Kongsberg er det store tilbudet innen kultur, natur og studentorganisasjoner. Her føler du deg som en del av et rikt studentmiljø

Kongsberg-student Ingrid Rekve

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Master i innovasjon og teknologiledelse i utlandet. Å studere i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

For ytterligere informasjon om USNs utvekslingsavtaler og muligheter, les våre sider om utveksling til utlandet.

Videre utdanningsmuligheter

Etter fullført studium skal du kunne utføre FoU-arbeid (forskning- og utvikling) innen fagområdet, og/eller fortsette med doktorgradsstudier ved for eksempel Universitetet i Agder (UiA), Universitetet i Oslo (UiO), NTNU, USN eller i utlandet.

For kontakt eller mer informasjon om Master i innovasjon og teknologiledelse (Innovation and Technology Management), vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

120 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Master i innovasjon og teknologiledelse (Innovation and Technology Management).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Master i innovasjon og teknologiledelse (Innovation and Technology Management):

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!