Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Maritim ledelse (kommersiell retning)

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Master, 2 år
Horten
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Søknadsfrist: 2021-04-15
Klasserom

Maritim ledelse (kommersiell retning)

Dette er et masterstudium for deg som sikter mot lederstillinger i den maritime næringen – en internasjonal næring med globale utfordringer og muligheter. Med kommersiell retning vil du lære om budsjett og økonomisk ledelse, ledelse av forsyningstjenester og sjørett.

Hvorfor master i maritim ledelse?

Norge har en lang sjøfartshistorie og er i dag blant verdens største og mest innovative sjøfartsnasjoner. Den maritime næringen står svært sterkt i Norge og danner en basis for høy maritim kompetanse på verdensbasis. 

Du får velge mellom to forskjellige retninger, teknisk eller kommersiell. Studiet gir deg bred kunnskap og forståelse av temaer, utfordringer og problemstillinger i den maritime industrien. Til en viss grad inngår også emner innen generell ledelse.

Hva slags jobb får du?

Etter studiet blir du en svært attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet. Du kan jobbe i rederier, i finansielle institusjoner, som skipsmegler, i forsikringsselskaper, i transport- og logistikkfirmaer og andre store nasjonale og internasjonale selskaper.

NIFUs kandidatundersøkelse fra 2018 viser at 91 prosent av USNs masterkandidater er i jobb innen seks måneder etter uteksaminering. 80 prosent opplever også jobben som relevant for utdanningen.

Kontakt med arbeidslivet

Denne mastergraden er utviklet på bestilling fra næringen gjennom et nasjonalt program for maritim utdanning og forskning.

Næringsaktørene er fremdeles aktive deltakere både som professorer, gjesteforelesere og veiledere, og under bedrifts- og verftsbesøkene. De fleste masteroppgavene blir også skrevet i samarbeid med næringen.

– I min stilling er det nødvendig å forstå shippingbransjen og hvordan forandringer i verden påvirker handel. Det jeg lærte fra fag som Maritime Law og Maritime Management har derfor vært veldig nyttig i denne jobben.

Sunniva Veie, innkjøper i GC Rieber Salt

USN Maritime

Vi har vår egen linjeforening, «USN Maritime». Linjeforeningen er til for å samle studenter i en felles forening, for å skape et internt samhold og bekjentskap tvers av de maritime studieretningene. Linjeforeningen arrangerer diverse sosiale og faglige arrangementer, blant annet fag- og karrieredager hvor de maritime næringene er til stede.

Har du spørsmål angående de maritime studiene ved USN, er det bare å sende oss en melding på Facebook, så skal vi svare så godt vi kan!

USN Maritime facebookside

Dette lærer du 

Den kommersielle retningen og den tekniske retningen har noe forskjellig læringsutbytte, men også noen fellesemner. Felles er skipsoperasjoner, skipsdesign, maritim økonomi, strategi og ledelse, ledelse innen byggeprosjekter, metode, organisering og ledelse, og entreprenørskap og innovasjon.

Studiet undervises på campus Vestfold. Her kan du bli med i et stort og inkluderende studentmiljø som tilbyr noe for enhver interesse. Les mer om studentlivet i Vestfold:

Som student i Vestfold har du et stort utvalg av studentforeninger du kan bli med i. Det er tross alt viktig å leve et sosialt liv ved siden av den intense studeringen

Vestfold-student Yaren Demir

Skaff deg internasjonal erfaring

Du har mulighet til å ta deler av masteren i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet gir deg nyttig internasjonal erfaring og språkferdigheter, og kan gjøre deg enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset studiet ditt.

Videre utdanning

Masterutdanningen gir deg muligheten til å søke doktorgradsstudier ved USN, i Norge og i utlandet. Se oversikt over USNs doktorgradsprogrammer her.

Studiefakta, Tittel m.m

Master

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!