Vis studentum.no som: Mobil

Lektorutdanning i realfag - Master

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
5 år
Master, 5 år
Oppstart: Høst - Kongsberg
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Lektorutdanning i realfag - Master

Lektorutdanning i realfag - Høgskolen i Sørøst-Norge

Lektorutdanning i realfag

Synes du realfag er spennende? Liker du matematikk og fysikk? Denne utdanningen gir deg solid fagkompetanse i realfag og gode formidlingsevner.

Hvorfor lektorutdanning i realfag

En lektorutdanning i realfag gir deg dybdekunnskap og undervisningskompetanse i matematikk og fysikk. Du får muligheten til å dyrke egen realfagsinteresse i tillegg til gleden av å motivere ungdom til å oppdage realfagene.   

Norge trenger flere kreative realister for å møte fremtidens utfordringer. Det er et stort behov for dyktige realfagslektorer i morgendagens skole. Faglig dyktighet og en velutstyrt pedagogisk verktøykasse gir trygghet og glede i rollen som lektor.

Jobbmuligheter

Etter endt lektorutdanning i realfag kan du undervise i matematikk og fysikk på trinn 8 til 13, dvs. i ungdomsskole og på videregående skole. Studiet gir deg solid kompetanse til å mestre en utfordrende men interessant jobbhverdag. Du er selvsagt også kvalifisert til å jobbe med formidling i det private næringsliv og industri.

Dette lærer du

I dette studiet får du bred kunnskap om matematikk og fysikk. Disse fagene er tett bundet sammen. Matematikk er et uunnværlig verktøy i fysikken, og fysikk er en av de viktigste inspirasjonskildene for matematikken. Du lærer også om databehandling, programmering, matematisk modellering og simulering av fysiske systemer. Du lærer fagdidaktikk og pedagogikk. Ved endt studium har du en mastergrad i matematikk eller fysikk. Studiet omfatter også eksamen philosophicum.

Lektorutdanningen i realfag er lokalisert til Universitetet i Sørøst-Norges nye studiested i teknologibyen Kongsberg. Bruk av moderne teknologi vil vektlegges på alle stadier av utdanningen. Digitale hjelpemidler og moderne fysikklaboratorier vil prege studiet. 

Videre studier/jobbmuligheter

Fullført lektorutdanning kan kvalifisere for opptak til ph.d.- programmer i realfag, for eksempel ph.d.-program i realfag ved Universitetet i Oslo eller ph.d.-program i matematiske fag eller fysikk ved NTNU.

Opptakskrav/Søknad

For å kvalifisere må du ha:

  • Generell studiekompetanse
  • Gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i norsk (393 timer i KL)
  • Minst 35 skolepoeng (alderspoeng og poeng for førstegangstjeneste, folkehøgskole eller høyere utdanning teller ikke med i skolepoengene)
  • Matematikk R1 (eller S1 og S2) og,
  • enten matematikk R2 eller fysikk 1 og 2 eller kjemi 1 og 2 eller biologi 1 og 2 eller informasjonsteknologi 1 og 2 eller geofag 1 og 2 eller teknologi og forskningslære 1 og 2

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (300 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Lektorutdanning i realfag - Master.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Lektorutdanning i realfag - Master:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!