Vis studentum.no som: Mobil

Leire, Kunst og design 1 - Årsstudium

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
1 år
Årsstudium
Oppstart: Høst - Notodden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Leire, Kunst og design 1 - Årsstudium

Årsstudium i leire - Kunst og design 1

Årsstudium i leire – Kunst og design 1

Hvordan kan en leirklump bli til et kunstverk? Ta årsstudiet i leire og lær å arbeide med keramiske uttrykk – fra idé til ferdig produkt!

Hvorfor Leire – Kunst og design?

Leire er et fantastisk materiale som kan bli til alt fra praktiske bruksgjenstander til kunstuttrykk. Den er plastisk og formbar, med et stort form- og uttrykkspotensiale. Derfor blir leire også anvendt av designere, kunstnere og lærere både som eget materialområde, som grunnlag for formutvikling i designprosesser og som materiale for barns skapende uttrykk.

Studiet gir deg mulighet til å arbeide i direkte kontakt med materialet i verkstedet. Hendenes berøring med materialet gir en unik nærhet i den skapende prosessen. Du får opplæring og erfaring med ulike typer leire, mange måter å arbeide med leire på og elektrisk og vedfyrt brenning av de ferdige arbeidene.

Dette lærer du på årsstudiet

Du arbeider selvstendig og under veiledning av lærer i verkstedene. Gjennom skapende prosesser i materialet utvikles din uttrykksevne, handlingskompetanse og forståelse for mulighetene i det keramiske feltet. Gjennom forelesninger og teoristudier får du kunnskap og forståelse for hvordan man har arbeidet med leire i et historisk perspektiv og hvordan dette gjøres i samtiden. Gjennom kreative prosesser, problemløsning og produktutvikling utvikles formkompetanse, materialforståelse og designkompetanse.

For kontakt eller mer informasjon om Leire, Kunst og design 1 - Årsstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kan være et springbrett for deg som vil arbeide videre med leire og ditt eget designuttrykk. Etter studiet vil du bli kvalifisert til fordypningsstudiet Leire – Kunst og design 2. Studiet kan også inngå i en bachelorgrad.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium (60 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Leire, Kunst og design 1 - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Leire, Kunst og design 1 - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!