Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Ringerike
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Jus - Bachelor

Bachelor i jus ved Høgskolen i Sørøst-Norge

Bachelor i jus

Jus er læren om rettsregler og juridisk metode. Studiet setter deg i stand til å bruke reglene for å analysere og løse juridiske problemer. Med en bachelorgrad i jus kan du arbeide med ulike oppgaver innen juridisk saksbehandling, juridiske analyser, kontraktsvirksomhet og forhandlinger.

Hvorfor jus?

Jus er spennende og dreier som å løse store og små oppgaver uansett arbeidsområde. Du får en utdannelse innen jus som kan brukes i mange sammenhenger, både med tanke på yrkesvalg og videre utdanning. Du vil kunne løse juridiske oppgaver innenfor de fleste områder av offentlig og privat sektor.

Du vil fort oppdage at jusen i stor grad handler om hverdagen til de fleste av oss. Du blir for eksempel samboer; hvilke juridiske konsekvenser har det? Eller du kjøper deg en PC hvor skjermen ryker etter ett år; hvilke juridiske rettigheter har du?

Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i jus kan du arbeide med ulike oppgaver innenfor juridisk saksbehandling, juridiske analyser, kontraktsvirksomhet, forhandlinger og håndtering av kjøpskonflikter. Dette er viktig både i eksisterende virksomheter og ved etablering av nye. Både offentlig og private virksomheter må ha ansatte som behersker jus, siden all virksomhet skal skje i samsvar med de til enhver tid gjeldende rettsregler og normer.

Dette lærer du i jus

Du lærer å stille og analysere juridiske spørsmål ved bruk av juridisk metode innenfor sentrale rettsemner i offentlig og privat virksomhet. Oppøving av evnen til etisk refleksjon står sentralt i studiet.

Vi legger stor vekt på innlæring av juridisk metode og oppgaveløsning. Du får undervisning i samtlige sentrale rettsemner. Det gis også undervisning i bruk av Lovdata i samarbeid med stiftelsen Lovdata, samt opplæring i kildebruk.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Jus - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Jus - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Runa hjelper andre gjennom jussen

– Jeg ville ha en jobb hvor jeg kunne være til hjelp for andre mennesker. Som miljøterapeut får jeg virkelig nytte av jusstudiene ved HSN, forteller Runa Aas-Eng. Men – hun er ikke ferdig med å studere jus. Målet er å bli advokat.

Les mer