Vis studentum.no som: Mobil

IT og informasjonssystemer - Årsstudium

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
2 semester
Årsstudium
Oppstart: Høst - Bø
Søknadsfrist: 15. april
Ja

IT og informasjonssystemer - Årsstudium

Årsstudium i IT og informasjonssystemer - Høgskolen i Sørøst-Norge

Årsstudium i IT og informasjonssystemer

Lær om web-løsninger, database, informasjonssystemer og programmering. Med dette studiet i står du godt rustet til videre utdanning.

IT har blitt en naturlig del av samfunnet, og den teknologiske utviklingen stopper ikke opp. Med årsstudiet i IT og informasjonssystemer står du godt rustet til videre utdanning, for eksempel bachelorstudiet i IT og informasjonssystemer. Dette vil igjen gjøre deg attraktiv både i det private næringsliv og i offentlig forvaltning.

Gjennom studiet får du god anledning til å utvikle kreativitet i ulike sammenhenger, og til å arbeide med å finne løsninger på problemer. Vi har en prosjektorientert arbeidsform som gjør at du venner deg til å arbeide i team. IT brukes som hjelpemiddel i nesten alle fag, men det er også et fagområde i seg selv.

Jobbmuligheter

Det kan være mulig å få jobb etter bare ett års studium, men det anbefales å ta mer utdanning for å stå sterkere i et arbeidsliv hvor det stadig skjer raske endringer. Årsstudiet er identisk med det første året i bachelorstudiet i IT og informasjonssystemer, her er det mulig å søke om direkte overgang.

Dette lærer du på årsstudium i IT og informasjonssystemer

Du skal lære deg å beherske datamaskiner og programsystemer rundt maskinene. Du skal også lære deg å få mennesker og maskiner til å samarbeide og kommunisere med hverandre.

I studiet legges det stor vekt på utvikling av informasjonssystemer, men du lærer også å bruke dem. Prosjektarbeid er sentralt. Du lærer å jobbe i team for å løse oppgaver i web-løsninger, database og programmering. Programmering, utvikling av enkle databaser, metoder og teknikker for utvikling av informasjonssystemer er noe av det du vil lære.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium (60 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen IT og informasjonssystemer - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra IT og informasjonssystemer - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Fredrik fikk jobb i DNB etter IT...

– Jeg har enorm nytte av det jeg lærte som IT-student, sier Fredrik Svendsen som har fått jobb hos DNB i Oslo.

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer
Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer