Vis studentum.no som: Mobil

IT og informasjonssystemer

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
Porsgrunn
Bachelor
Oppstart: Høst - Porsgrunn
Søknadsfrist: 2021-03-15
Ja

IT og informasjonssystemer

Både næringslivet og offentlig sektor har stort behov for deg med kompetanse om programmering, webløsninger, informasjonssystemer og IT-forvaltning. Denne bacheloren vil åpne mange dører for deg.

Hvorfor velge bachelor i IT og informasjonssystemer? 

Digitalisering påvirker oss daglig både sosialt, på skole og i arbeidslivet. Den stadig raskere teknologiutviklingen vil gjøre din IT-kompetanse sterkt etterspurt i årene fremover.

Arbeidsmarkedet trenger nemlig deg som kan være med å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy.

Bachelor i IT og informasjonssystemer gir deg solide ferdigheter innen program- og systemutvikling, webbaserte løsninger, brukerstøtte og IT-forvaltning.

Les også

– Du kommer godt ut av det med IT-studier

Eline studerer IT og informasjonssystemer og er klar i sin tale.

Hva slags jobb får du?

Studiet gjør deg godt kvalifisert til å jobbe med program- og systemutvikling, brukerstøtte og opplæring.

Med din kompetanse er mulighetene mange for spennende IT-stillinger både i det private næringsliv og i offentlig forvaltning. En annen mulighet er å starte egen bedrift.  

Jobben min er variert. Jeg har vært borti absolutt alt bedriften driver med, fra å legge inn designendringer, fikse feil i koder, legge inn videresendinger, sette opp server, domeneadministrasjon og mye mer.

Elise Kristiansen, webutvikler

 

Nærhet til arbeidslivet

Som IT-student vil du gjennomføre en bacheloroppgave i tett kontakt med en oppdragsgiver fra offentlig eller privat sektor. Våre forelesere har kontakt med private og offentlige virksomheter utenfor universitetet og utvikler jevnlig løsninger for dem. Erfaringer fra slike praktiske utviklingsoppdrag brukes i undervisningssammenheng.

  • Internship help Et internship er en midlertidig ansettelse av studenter, hvor du får jobbe med relevante arbeidsoppgaver i en bedrift. tilbys som en ordning i studiets 6. semester.

Jeg var såpass heldig å få et internship samme året som jeg var ferdig. Etter fullført internship ville arbeidsgiveren min fortsatt beholde gruppen min og meg her lengre.

IT-Graduate Fredrik Svendsen, DNB

Dette lærer du på bachelor i IT og informasjonssystemer

Studiet gir et godt fundament innenfor teknologi, og legger vekt på programmering, systemutvikling og database. Dette kombineres med kunnskap og praktiske ferdigheter om hvordan teknologien brukes i bedrifter og virksomheter. Denne tilnærmingen skaper studenter som er ettertraktet i arbeidsmarkedet og godt rustet for videre studier på masternivå.

Studiet er forskningsbasert, og dette innebærer at det legges vekt på å formidle oppdatert kunnskap innenfor et felt som endres kontinuerlig.

Du lærer om informasjonsteknologi i sin fulle bredde og kompleksitet, og virksomheters behov for informasjonssystemer. Målet er at du skal kunne utføre de fleste drifts-, utviklings, opplærings- og IT-lederoppgaver i en virksomhet.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i IT og informasjonssystemer i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Med en bachelor i IT og informasjonssystemer kvalifiserer du for masterstudium ved norske eller utenlandske institusjoner.

For kontakt eller mer informasjon om IT og informasjonssystemer, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen IT og informasjonssystemer.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra IT og informasjonssystemer:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!