Vis studentum.no som: Mobil

Ingeniørfag – TRES (tresemesterordningen)

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Bachelor
Kongsberg
Heltid
Oppstart: Høst - Kongsberg
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja
Klasserom

Ingeniørfag – TRES (tresemesterordningen)

Opptak til ingeniør krever fordypning i matematikk og fysikk. TRES gir deg som ikke har fordypning i disse emnene, mulighet til å starte på ingeniørstudier. Etter at du består intensivkurset er du klar for ingeniørutdanning.

Sommerkurs

Tresemester starter med sommerkurs hvor det undervises mandag til fredag i seks uker, fire uker matematikk og to uker fysikk. Gjennom høstsemesteret
vil det være videre undervisning i matematikk og fysikk i tillegg til ingeniøremnene. Det kreves 80% oppmøte på undervisningen både i sommer- og høstsemesteret. Det er obligatoriske prøver og innleveringer i begge emner som må være godkjent for å kunne
gå opp til eksamen.

Tresemesterundervisningen avsluttes med eksamener i matematikk og fysikk i november/desember. Disse to emnene må bestås for å kunne fortsette på andre studieår i ingeniørutdanningen du er tatt opp til.

Undervisning sommeren 2021:

  • Matematikk: uke 25, 26, 27 og 28
  • Fri (ingen undervisning): uke 29
  • Fysikk: uke 30 og 31

En mer detaljert timeplan får du etter at du er tatt opp til studiet.

Hvorfor tresemester?

Opptak til ingeniør krever at du har fordypning i matematikk og fysikk, men mange som ønsker å bli ingeniør fikk ikke tatt disse fagene fullt ut på videregående skole. Gjennom sommeren underviser vi deg derfor i matematikk og fysikk, og på den måten "tjuvstarter" du på ingeniørutdanningen. Undervisningen videreføres i høstsemesteret og kommer i tillegg til den ordinære undervisningen for ingeniørutdanningen. Sommersemesteret gir ikke studiepoeng alene, men er en integrert del av den tre-årige bachelorutdanningen i ingeniørfag (180 studiepoeng).

 

Dette lærer du på tresemesterordningen

Sommersemesteret i tresemesterordningen er intensivt, arbeidskrevende og krever stor egeninnsats. Emnene er hentet fra matematikk- og fysikkfagene på videregående nivå. Sommersemesteret gjør deg kvalifisert til videre ingeniørutdanning ved USN, men du vil fortsette med ekstraundervisning i matematikk og fysikk i tillegg til ingeniørfagene dine i første semester.

Når du søker på sommerkurset ved USN, så søker du på sommerkurs og bachelorutdanningen samtidig. Du trenger ikke søke gjennom Samordna Opptak i tillegg til lokalt opptak. Søknad til ingeniørutdanningen leverer du i samme søknadsprosess.

For kontakt eller mer informasjon om Ingeniørfag – TRES (tresemesterordningen), vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ingeniørfag – TRES (tresemesterordningen).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Ingeniørfag – TRES (tresemesterordningen):

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!