Vis studentum.no som: Mobil

Idrett, ernæring og helse - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år (180 stp)
Bachelor
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Idrett, ernæring og helse - Bachelor

Bachelor i idrett, ernæring og helse

Bachelor i Idrett, ernæring og helse

Fysisk aktivitet og riktig kosthold legger til rette for et langt liv med god helse. Som student på Idrett, ernæring og helse vil du få kunnskaper som gjør at du kan påvirke menneskers liv i en sunnere retning og gi mennesker et bedre livsgrunnlag.

Dette lærer du på bachelor i idrett, ernæring og helse

Teori og praksis blir integrert gjennom hele utdanningen. I løpet av praksisstudiene tilegner du deg kunnskap og faglig innsikt i samarbeid med erfarne yrkesutøvere. Du skal lære å arbeide med de utfordringer og dilemmaer som preger en helsearbeiders hverdag. Gjennom studiet vil du også utvikle din evne til etisk refleksjon.

Teoriundervisningen foregår på Campus Vestfold og er lagt opp som forelesninger, gruppearbeid og prosjektjobbing. Studiet omfatter noe yrkespraksis som for eksempel praksis i idrettslag, skole eller rehabiliteringssenter.

Profilen på studiet kan variere noe avhengig av hvilke valgfag og delstudier i utlandet du velger.

Studiet avsluttes med en bacheloroppgave, hvor du får tid til fordypning.

Jobbmuligheter

Idrett, ernæring og helse vil også i årene fremover spille en stor rolle for hvordan vi lever våre liv. Fysisk aktivitet og riktig kosthold legger til rette for et langt liv med god helse. Som student i idrett, ernæring og helse vil du få kunnskaper som gjør at du kan påvirke menneskers liv i en sunnere retning og gi mennesker et bedre livsgrunnlag.

I Buskerud og Vestfold har vi toppklubber i både fotball og håndball ved siden av et stort og mangfoldig breddetilbud innenfor idretten. Dette gir deg mulighet til å kombinere ditt studium med din idrett, hvis du ønsker det. Du vil også kunne få yrkespraksis i flere ulike idretter og klubber.

Studiet kvalifiserer for arbeid som instruktør eller trener i idretten, treningsveileder eller personlig trener på treningssenter eller arbeidsoppgaver knyttet til generelt folkehelsearbeid i offentlig eller privat sektor. Med tilleggsutdanning i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) vil du også kunne arbeide som kroppsøvingslærer i skoleverket.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Idrett, ernæring og helse - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Idrett, ernæring og helse - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Vær aktiv og nysgjerrig, og tø...

Solfrid Bratland-Sanda er programansvarlig for bachelor i idrettsvitenskap på Høgskolen i Sørøst-Norge. Les om hennes beste student-råd!

Les mer
Jørgen utvikler mennesker gjenno...

– Det er liten tvil om at studiene har gitt meg utallige flere måter å drive undervisning på, sier Jørgen Buer som har vært med på å starte en ny skole.

Les mer