Vis studentum.no som: Mobil

Idéhistorie - Årsstudium

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid/deltid
1 år
Årsstudium
Oppstart: Høst - Nettstudier
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Idéhistorie - Årsstudium

Årsstudium i idéhistorie ved Høgskolen i Sørøst-Norge

Årsstudium i Idéhistorie (nettbasert, deltid)

Få innsikt i utviklingen av politiske, filosofiske, religiøse og estetiske idéer og tanker fra antikken til moderne tid. Idéhistoriske studier gir en idémessig breddekunnskap, som du vil kunne dra nytte av innen mange arbeids- og samfunnsområder.

Hvorfor idéhistorie

Du blir kjent med viktige idémessige strømninger i Vesten gjennom tidene, slik som antikkens filosofi og diktning, kristen tenkning i middelalderen, den mangfoldige italienske renessansekulturen, reformasjonens religiøse brudd, uredde opplysningstenkere, romantikkens uendelighetslengsel og modernitetens kulturkritikk.

Yrkesmuligheter

Idéhistorisk kompetanse gir godt grunnlag for arbeid innen medie- og kultursektoren. Kombinert med historiestudier vil idéhistorie årsstudium gi kompetanse til å undervise i programfaget Historie og filosofi i videregående skole. Idéhistoriske studier gir dessuten en form for idémessig breddekunnskap som man vil kunne dra nytte av innen mange arbeids- og samfunnsområder.

Videre utdanning

Idéhistorie årsstudium vil kunne integreres i ulike utdanningsprogrammer etter behov. Det kvalifiserer for videre studier i idéhistorie ved andre høgskoler og universitet. Det danner dessuten et godt grunnlag for høgskolens master i kulturstudier.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium (60 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Idéhistorie - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Idéhistorie - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!