Vis studentum.no som: Mobil

Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid/deltid
4 uker
Forkurs
Sommer
Drammen, Horten, Nettstudier, Notodden, Porsgrunn

Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter

Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter

Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter

Forkurs i matte er et tilbud for deg som ønsker å studere grunnskolelærer- eller 5-årig lektorutdanning, men som ikke oppfyller karakterkravet 4 i matematikk. Universitetet i Sørøst–Norge tilbyr nett- og samlingsbasert forkurs, på campus Porsgrunn, Drammen, Notodden og Vestfold. Består du forkurset, tilfredsstiller du karakterkravet i matematikk.

Fra og med opptaket til studieåret 2016/17 har Kunnskapsdepartementet vedtatt å heve opptakskravet fra 3 til 4 i matematikk for grunnskolelærer og 5-årig lektorutdanning.  

Hvem får tilbud om forkurs i matematikk?

Forkurset er for deg som har søkt opptak til grunnskolelærer eller lektorutdanning via Samordna opptak. Du må senest 1.7. oppfylle kravene til generell studiekompetanse med minimum 35 skolepoeng og gjennomsnittskarakter 3 i norsk (gjennomsnitt av karakterene i hovedmål, sidemål og muntlig) og en gjennomsnittskarakter i matematikk mellom 3,0 og 3,99.

Har du bestått ett av fagene S1, S2, R1, R2 eller tilsvarende dekker du kravet til matematikk. Da trenger du ikke å ta forkurset.

Påmelding til forkurs

Du må innen 15. april søke opptak til grunnskole- eller lektorutdanning via Samordna opptak. Deretter må du senest 30. juni melde deg på forkurset i matematikk. Påmeldingen til forkurset skjer via Samordna opptak. Alle søkere til grunnskole- eller lektorutdanning vil motta e-post fra Samordna opptak (melding i nettsøknaden) med en nærmere orientering om når påmeldingen åpner og hvordan påmeldingen skal utføres. Med bestått forkurs er du kvalifisert for lektor- og lærerutdanningene.

Dette lærer du på universitetet i Sørøst-Norge

Du vil over 4 uker få en intensiv matematikkundervisning i fellesfaget matematikk (1P+2P) fra videregående opplæring. Du får undervisning og veiledning i praktisk oppgaveløsning slik at du når kunnskapskravet til prøven i august.

For kontakt eller mer informasjon om Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å få opptak til forkurset må du ha:

Studiefakta, Tittel m.m

Studieforberedende kurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!