Vis studentum.no som: Mobil

Forkurs for ingeniørutdanning

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Forkurs
Horten
Heltid
Oppstart: Høst - Horten
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja
Klasserom

Forkurs for ingeniørutdanning

Vil du bli ingeniør, og har yrkesfag fra videregående skole? Eller mangler du matematikk og fysikk? Da er forkurs for ingeniørutdanning studiet for deg.

Hvorfor forkurs for ingeniørutdanning?

Har du en drøm om å bli ingeniør, men mangler den videregående utdanningen som kreves? Forkurset er et studium på fulltid, det går over ett år og gir deg grunnlag for å søke opptak til ingeniørutdanning. Det er beregnet på søkere fra yrkesfaglig videregående skole eller søkere som mangler enkelte fag fra videregående utdanning for å være kvalifisert.

Vi har dyktige lærere med lang erfaring fra undervisning som setter deg i stand til å begynne med en ingeniørutdanning etter at du har fullført forkurset.

Dette lærer du hos oss

Du vil få undervisning i kommunikasjon og norsk, teknologi og samfunn, matematikk og fysikk. Med god motivasjon og arbeidsinnsats er dette en enestående mulighet. Forkurset er arbeidskrevende, men det gir deg til gjengjeld et godt grunnlag for å studere videre ved ingeniørutdanningen.

Har du allerede generell studiekompetanse fra videregående, og mangler bare matematikk og fysikk? Da kan du ta realfagskurs eller Bachelor i ingeniørfag - tresemester.

Følgende emner inngår:

  • Matematikk med et omfang på 40 % av et helt år
  • Fysikk med et omfang på 25 % av et helt år
  • Kommunikasjon og norsk med et omfang på 25 % av et helt år
  • Teknologi og samfunn med et omfang på 10 % av et helt år

Undervisningen i realfag er en kombinasjon av forelesninger og øvinger i mindre grupper. I de øvrige emnene er det hovedsakelig klasseromsundervisning med obligatorisk oppmøte. Emnene går over to semestre. Det blir gitt karakterer i alle emner basert på prøver, innleveringer, labrapporter og sluttprøver.

Videre utdanning

Forkurset kvalifiserer til alle ingeniørutdanningene i Norge. Søkere med fullt forkurs har også fordelen av å konkurrere i egen forkurskvote.

For kontakt eller mer informasjon om Forkurs for ingeniørutdanning, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Forkurs for ingeniørutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Forkurs for ingeniørutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!