Vis studentum.no som: Mobil

Folkekunst, tre – metall – tekstil - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Rauland
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Folkekunst, tre – metall – tekstil - Bachelor

Bachelor i folkekunst - tre - metall- tekstil

Bachelor i folkekunst - tre - metall - tekstil

Har du lyst til å arbeide med et håndverk og utvikle dine ferdigheter i å utforme et materiale? Studiet i folkekunst gir deg muligheter til dette. Du kan velge spesialisering i tre, metall eller tekstil.

Dette lærer du på bachelor i folkekunst

Studiet gir en innføring i norsk folkekunst, både teoretisk og gjennom praktisk arbeid. Å videreutvikle ferdighetene i å forme et materiale, og kunne kombinere teknikker og estetisk kompetanse, blir vektlagt i studiet. Arbeid på verkstedet utgir mer enn halve studietiden de tre årene.

Folkekunst 1. år: Det første året får du en grundig opplæring i tradisjonelle håndverksteknikker og tradisjonell materialkunnskap. Du lærer å utforme egne produkter, samt utvikle dine evner til kreativt arbeid.

Folkekunst 2. år: Det andre året søker vi å bringer å elementer fra folkekunsten inn i vår egen tid og lage god samtidsprodukter. 

Folkekunst 3. år: Det tredje studieåret arbeider du med individuelle problemstillinger innen estetikk, materiale og teknikk. Dette skal danne grunnlag for den avsluttende fordypningsoppgaven (bachelor i folkekunst) på vårsemesteret. 3. året er delt inn i to enheter á 30 studiepoeng:

  • tradisjonsbasert design
  • bacheloroppgåve / avsluttande prosjekt

Jobbmuligheter

Du kan arbeide som utøver innen håndverksfag/kunsthåndverk, arbeide innen kulturskole, med formidling, som kulturkonsulent eller kombinere utøvelse med andre yrker.

For kontakt eller mer informasjon om Folkekunst, tre – metall – tekstil - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Folkekunst, tre – metall – tekstil - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Folkekunst, tre – metall – tekstil - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Tiril designer lys ute og inne

Høgskolen i Sørøst-Norge tilbyr Nordens eneste bachelor i lysdesign. Engasjerte faglærere som utfordrer studentene til å tenke nytt, trekker Tiril Nervik Gustad fram som særlig bra fra studiet. Hun gikk rett i jobb som lysdesigner etter endt studium.

Les mer
Linn Sigrid lærte å smi på Raula...

Planen var å bli veterinær, men etter at en ny verden åpenbarte seg på folkekunststudiet i Rauland har Linn Sigrid Bratland fra Vinje aldri sett seg tilbake.

Les mer