Vis studentum.no som: Mobil

Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Notodden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk - Bachelor

Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk

Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk

Ønsker du en aktiv arbeidsdag med barn og ungdom? Som faglærer i design, kunst og håndverk har du aktive og kreative arbeidsdager i verkstedet sammen med elevene.

Dette er faglærerutdanning i design, kunst og håndverk

Ferdigheter i farge, form og komposisjon har gitt oss fantasifulle malerier, uttrykksfulle klær, spennende arkitektur og nyskapende møbler – rett og slett en rikere kultur! Vi trenger flere kulturelle opplevelser i fremtiden – og dyktige faglærere til å inspirere dem fram. Har du det som skal til?

Studiet gir deg muligheten til å utforske og eksperimentere med alt fra leire, tre og tekstil, til metall, film og videokunst. Lær om problemløsning og ideutvikling, og få bred kunnskap om ulike uttrykksformer. En viktig del av studiet er å formidle faget, og med praksis i skolen får du god kunnskap og erfaring i å skape begeistring, undring og entusiasme hos elevene dine.

Dette lærer du 

Du lærer å motivere og veilede elevene i skolen og tilpasse opplæringen til elevenes evner og anlegg, interesser og sosiale og kulturelle bakgrunn. Du vil få grunnleggende pedagogiske kunnskaper, og kunnskap om estetiske og skapende læringsprosesser.

Du vil lære om klasseledelse og få verktøy slik at du kan gi elevene en opplevelse av mestring i egen skolehverdag. Kunnskap om barn og unge i vanskelige situasjoner er også en del av utdanningen.

70 dager av utdanningen er praksis i grunnskolen og videregående skole. I samarbeid med medstudenter og veiledere øver du deg til å inspirere og legge til rette for læring i kunst- og håndverksfag.

Jobbmuligheter

Faglærerutdanningen kvalifiserer til å undervise som faglærer i formgiving, kunst og håndverk i grunnskole og videregående skole. Du kan også arbeide med design, kunst og håndverk i folkehøgskole og kulturskole, og for arbeid innenfor voksenopplæring, formidling ved kunst- og kulturinstitusjoner og verkstedvirksomhet.

For kontakt eller mer informasjon om Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter du har fullført faglærerutdanningen kan du undervise i kunst og håndverk i grunnskolen, videregående og folkehøgskole. Du har også mulighet til å drive med formidling i kunst- og kulturinstitusjoner og jobbe med kunst og håndverk i verksted.

Vil du utforske kunst og håndverk-faget videre? Studiet gjør deg kvalifisert til master i Formgiving, kunst og håndverk.

Opptakskrav/Søknad

For å kvalifisere til faglærer må du dokumentere:

  • generell studiekompetanse
  • minst 35 skolepoeng (alderspoeng og poeng for førstegangstjeneste, folkehøgskole eller høyere utdanning teller ikke med i skolepoengene)
  • gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i Norsk 
  • gjennonsmittskarakter 3 eller bedre i matematikk 

Du dekker karakterkravet i matematikk hvis du har bestått ett av følgende programfag: S1, S2, R1 eller R2.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!