Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Faglærer i kroppsøving og idrettsfag

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
Rauland
Bachelor
Oppstart: Høst - Rauland
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Faglærer i kroppsøving og idrettsfag

Hvorfor studere faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag?

Kunne du tenke deg et yrke der du får kombinere en aktiv livstil med det å inspirere unge til å være i fysisk aktivitet? I et samfunn som preges av stillesittende livsstiler, trengs nettopp mennesker som deg som vil bidra til å skape lyst hos unge til å drive med kroppsøving, friluftsliv og idrett.

Å være faglærer i kroppsøving og idrettsfag er derfor mer enn å drive ren undervisning. Det er å lære elever verdien av å utfordre seg selv gjennom kroppslig aktivitet. Det er å få dem til å oppleve gleden ved å utvikle fysiske ferdigheter i gymsalen, i skibakken, på fotballbanen, i skogen eller på andre arenaer.

På dette studiet lærer du å utvikle dine egne ferdigheter og kunnskaper innen ulike former for aktivitet, friluftsliv og idrett. Du lærer hvordan man planlegger friluftslivsturer, hvordan man leder undervisning og hvordan man skaper et inkluderende læringsmiljø som preges av respekt toleranse og omsorg. Under studiene får du prøve deg i alt fra ballspill og basistrening, til ski, svømming, dans, orientering, friidrett og friluftsliv. Her vil du lære å formidle fag på en god måte, slik at du blir en trygg og inspirerende kroppsøvingslærer for alle elever.

Hva slags jobb får du?

Utdanningen kvalifiserer til å undervise som faglærer i kroppsøving i grunnskole og videregående skole, som lærer på idrettsfaglig studieretning i videregående skole og på folkehøgskole.

Våre tidligere studenter er faglærere på idrettslinjer, ledere for kroppsøvingsseksjonen på sin skole, lærere i kroppsøving i grunnskole og videregående skole og på folkehøgskole.

– Det er liten tvil om at studiene har gitt meg utallige flere måter å drive undervisning på. Det jeg har tatt med meg fra studiene på USN er at det er mulig å arbeide tverrfaglig for å øke læringsutbytte og motivasjonen hos ungene, sier Jørgen Buer.

 

 

Kontakt med arbeidslivet

Det er i det direkte møte med elever i skolen du får de aller rikeste erfaringene med det å være lærer i kroppsøving og idrettsfag. Du kan derfor se frem til flere lærerike praksisperioder i skolen.

I 1. studieår er det 2 uker praksis i barnetrinnet. I 2. studieår er det 7 uker, fortrinnsvis i ungdomstrinnet. I det 3. studieåret er det 4 uker praksis i videregående skole pluss en ukes praksis med Ridderuka på Beitostølen for personer med fysisk funksjonsnedsettelse.

I tillegg til skolepraksisen vil du oppdage at faglærerutdanningen gjennom samarbeid med lokale skoler og foreninger har en nær og praktisk tilknytning til arbeidslivet. 

Dette lærer du på faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag

Faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag vil gi deg en sterk lærerkompetansene og gjøre deg ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Du utvikler egenferdigheter og forståelser i et bredt utvalg av idretter, alternative bevegelseskulturer, lek, dans og friluftsliv. Du utvikler ferdigheter og forståelse som lærer. Du lærer om barn og unge i bevegelse og bevegelsesglede i et livslangt perspektiv.

Du vil møte fag som idrett, kroppsøving og samfunn, idrettsaktivitet, dans, friluftsliv og pedagogikk der teori og praksis går hånd i hånd.

Studiet undervises på campus Notodden, der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag. Les mer om livet som student på Notodden:

Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg

Notodden-student Emma Ormset Husby

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Vil du studere videre? Du vil bli kvalifisert for masterstudiet i kroppsøving, idrett og friluftsliv og andre masterstudier innenfor kroppsøvings­ og idrettsområdet. Vil du ha lektorkompetanse? Da kan du kombinere studiet med et masterstudium.

For kontakt eller mer informasjon om Faglærer i kroppsøving og idrettsfag, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Faglærer i kroppsøving og idrettsfag.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Faglærer i kroppsøving og idrettsfag:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!