Vis studentum.no som: Mobil

Faglærer i design, kunst og håndverk

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
Notodden
Bachelor
Oppstart: Høst - Notodden
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Faglærer i design, kunst og håndverk

Dette er faglærerutdanning i design, kunst og håndverk

Er du interessert i kultur? Ønsker du å bidra til at flere får utforsket sine kreative evner? Ferdigheter i farge, form og komposisjon har gitt oss fantasifulle malerier, uttrykksfulle klær, spennende arkitektur og nyskapende møbler – rett og slett en rikere kultur! Disse ferdighetene er avhengig av å stimuleres for å kunne blomstre. Derfor trengs dyktige faglærere som kan inspirere barn, ungdom og voksne i å utforske og eksperimentere med alt fra leire, tre og tekstil, til metall, film og videokunst.

 

På dette studiet lærer du om problemløsning og idéutvikling, og du får bred kunnskap om ulike uttrykksformer. En viktig del av studiet er å lære å formidle faget. Derfor vil du i løpet av studiet ha praksis i en skole, slik at du får kunnskap og erfaring i det å skape begeistring, undring og entusiasme hos elevene dine.

Jeg mener at de som oppriktig er interessert i kunst, kreativitet, barn og liker en variert arbeidsdag har drømmeyrket rett fremfor seg hvis de velger et slikt studium (...).

 Faglærer Linda Nordseth

Hva slags jobb får du?

Faglærerutdanningen kvalifiserer til å undervise som faglærer i formgiving, kunst og håndverk i grunnskole og videregående skole. Du kan også arbeide med design, kunst og håndverk i folkehøgskole og kulturskole, og med arbeid innenfor voksenopplæring, kunst- og kulturinstitusjoner og verkstedvirksomhet.

Kontakt med arbeidslivet

Det er i det direkte møte med elever i skolen du får de rikeste erfaringene om det å være lærer i design, kunst og håndverk. I samarbeid med øvingslærer, praksisskole og faglærere vil du få erfaring med å lede og veilede barn og ungdom i faget. Du vil bli kjent med de utfordringene og kravene som stilles til læreren på ulike trinn i skolen.

Praksisopplæringen vil forberede deg på arbeidsoppgaver en utdannet faglærer skal beherske. Lærerferdigheter utvikles gjennom fagundervisningen ved universitetet i nær kontakt med øvingslærer i praksisfeltet, og gjennom refleksjon og samarbeid med medstudenter.

Dette lærer du på faglærer i design, kunst og håndverk

Du lærer å motivere og veilede elevene i skolen og tilpasse opplæringen til elevenes evner, anlegg, interesser, og sosiale og kulturelle bakgrunn. Du vil få grunnleggende pedagogiske kunnskaper, og kunnskap om estetiske og skapende læringsprosesser.

Du vil lære om klasseledelse og få verktøy slik at du kan gi elevene en opplevelse av mestring i egen skolehverdag. Kunnskap om barn og unge i vanskelige situasjoner er også en del av utdanningen.

70 dager av utdanningen gjennomføres som praksis i grunnskole og videregående skole. I samarbeid med medstudenter og veiledere øver du deg på å inspirere og legge til rette for læring i kunst- og håndverksfag.

I løpet av studiet får du som student flere praktiske oppgaver, lær mer om prosessen, resultatet og framvisningen her.

Studiet undervises på campus Notodden, der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag. Les mer om livet som student på Notodden:

Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg

Notodden-student Emma Ormset Husby

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av faglærerutdanning i design, kunst og håndverk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Karriere

Etter du har fullført faglærerutdanningen kan du undervise i kunst og håndverk i grunnskolen, videregående og folkehøgskole. Du har også mulighet til å drive med formidling i kunst- og kulturinstitusjoner og jobbe med kunst og håndverk i verksted. Vil du utforske kunst og håndverk-faget videre?

Studiet gjør deg kvalifisert til master i design, kunst og håndverk.

Les også

Kreativ utdanning som gir jobb innen et av Norges viktigste yrker

Om du brenner for kunstnerisk, utøvende arbeid kan det å ta en utdanning innen design, kunst og håndverk være det viktigste og riktigste valget du noen gang tar.
For kontakt eller mer informasjon om Faglærer i design, kunst og håndverk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Faglærer i design, kunst og håndverk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Faglærer i design, kunst og håndverk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!