Erfaringsbasert masterutdanning for grunnskolelærere trinn 1.-10.
Du får en tilleggskompetanse som øker forutsetningen dine til å anvende forskning og reflektere over egen undervisningspraksis. I masterutdanningen er vi særlig opptatt av lærernes praksiserfaringer og profesjonsnære arbeidsformer med koblinger mellom undervisningen på campus og praksisfeltet skal være styrende.
Utdanningen er erfaringsbasert, og lærerne som søker seg inn må ha minimum to års erfaring fra skoleverket. Tilbudet er jobbet frem i tett samarbeid med rektorer, lærere og Utdanningsforbundet. Vi har hørt på sektoren, som ønsker seg tydelige koblinger mellom undervisningen på campus og profesjonsutøvelsen i arbeidslivet. I tillegg vil utdanningen være rettet mot hele grunnskolen, altså fra 1. til 10. trinn. Studietilbudet er etterlengtet ute i norske skoler.
I tillegg til å få lektorkompetanse, med de lønnsfordelene det innebærer, vil en master også øke kompetansen i skolenes profesjonsfellesskap. Den vil dessuten åpne opp for videre karriereutvikling gjennom hele arbeidslivet. Vi tror at å forske på egen praksis, når man allerede har mye innsikt og erfaring i hva det innebærer å jobbe som lærer, vil tilføre mye verdi. Både for læreren personlig – og for den enkelte skole.
Profesjonsnære arbeids og vurderingsformer vil stå sentralt og på vår erfaringsbaserte masterutdanning vil man få mulighet til å gjennomføre en entreprenøriell masteroppgave. I stedet for å skrive en skriftlig, tradisjonell oppgave, kan en entreprenøriell masteroppgave være å utvikle og teste et didaktisk produkt i samarbeid med praksisfeltet. Det blir en unik mulighet til å kartlegge og forske på problemstillinger man møter i hverdagen som lærer.
Masterutdanningen er nært knyttet til aktuelle forskningsprosjekter hos oss, der resultatene også underbygger viktigheten av å gjøre lærerutdanningen praksisnær.
1. studieår høst tar alle studentene 15 stp fellesemne 1 i profesjonsrettet pedagogikk: «Relasjonskompetanse og livsmestring». Vår velger studentene 15 stp i fagene engelsk, matematikk eller samfunnsfag.
2. studieår tar studentene 15 stp i emne 2 i profesjonsrettet pedagogikk: «Nærmiljø, medborgerskap og folkehelse». Vår 15 stp i vitenskaps teori og metode.
3. studieår tar studentene 30 stp masteroppgave fordelt på 15 stp vår og 15 stp høst
Digital undervisning hver torsdag fra klokken 12.30-15.30
To samlinger: fra onsdag kl 12.30 til fredag kl 12.30
Masterutdanningen er nært knyttet til aktuelle forskningsprosjekter hos oss, der resultatene også underbygger viktigheten av å gjøre lærerutdanningen praksisnær.
Prosjektene under vil benyttes inn i masterutdanningen. De har som mål å styrke samarbeidet mellom de sentrale aktørene i lærerutdanningen; studenter, praksislærere faglærere og pedagogikklærere:
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
USN - Universitetet i Sørøst-Norge
USN er universitetet nær deg. Vi tilbyr utdanning og moglegheiter der du er – i landet og i livet. Universitetet vårt tilbyr profesjons- og arbeidslivsretta utdanningar. Hos oss møter du innovativ undervisning og utfordrande studiar som gir deg kompetansen samfunnet...
Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge