Vis studentum.no som: Mobil

Elkraftteknikk, ingeniør - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Porsgrunn
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Elkraftteknikk, ingeniør - Bachelor

 Bachelor i ingeniørfag – Elkraftteknikk

Bachelor i ingeniørfag – Elkraftteknikk

Er du nysgjerrig på magnetiske felt og elektriske komponenter? Lurer du på hvordan man får strøm fra fossefall? Bli elkraftingeniør og vær med å forsyne samfunnet med elektrisk energi.

Hvorfor Elkraftteknikk?

Hvordan unngår vi energitap under transport? Synes du forsøk og eksperimenter i laboratoriet er spennende? Elkraft-studiet gir deg mulighet til å utforske faget gjennom spennende prosjekter med eksterne bedrifter.

Hva slags jobb får du?

Arbeidsmarkedet for elkraftingeniører er stabilt og attraktivt. Når du er ferdig med studiene har du mulighet til å jobbe med salg- og konsulentvirksomhet, prosjektering, og drift og vedlikehold av elektriske anlegg i både privat og offentlig sektor. Du er kvalifisert til å jobbe med energi- og kraftproduksjon, og har muligheter både offshore og landbasert.

Dette lærer du på Elkraftteknikk

Elektrisitet er ryggraden i vårt høyteknologiske samfunn, og på elkraftingeniør-studiet får du nyttig kompetanse innen et bredt og allsidig felt. Du lærer blandt annet om:

 • Fornybar energi
 • Vannkraft
 • Elektriske maskiner
 • Lavspenning og høyspenning
 • El-sikkerhet
 • Elektrisitetsforsyning

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Bachelor i ingeniørfag - Elkraftteknikk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. USN har avtaler med universiteter og høgskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Y-veien

For deg som har yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev har Universitetet i Sørøst-Norge Y-vei på alle ingeniørutdanninger i Porsgrunn. Se bachelor i elkraftteknikk via Y-veien her.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter endt bachelorstudium har du mulighet for å gå videre på en av Universitetet i Sørøst-Norges to masterutdanninger Electrical Power Engineering eller Industrial IT and Automation, eller andre masterstudier i inn- og utland.

Opptakskrav/Søknad

 • Generell studiekompetanse, R1, R2 eller Fysikk 1 eller
 • 1-årig forkurs for ingeniør- og sivilingeniørutdanning eller
 • 2-årig teknisk fagskole

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Elkraftteknikk, ingeniør - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

 • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
 • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
 • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
 • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Elkraftteknikk, ingeniør - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Liker å jobbe praktisk

Jeg ønsket meg en jobb innen praktisk elektronikk og lab-miljø. Det har jeg fått, og studiet i Vestfold med blanding av teori og praksis var veldig spennende for meg, sier Lisa-Marie Fehn Johansen.

Les mer
Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Gjør flyreiser mer miljøvennlig

Øyvind Jørgedal Førstøyl ble headhuntet til jobben som Project Manager etter maskiningeniørstudiet. Han stortrives i jobben med å utvikle og teste en revolusjonerende og miljøvennlig metode for å vaske og fjerne is fra fly.

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer