Vis studentum.no som: Mobil

Elektroingeniør, spesialisering kybernetikk og mekatronikk - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Kongsberg
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Elektroingeniør, spesialisering kybernetikk og mekatronikk - Bachelor

Elektroingeniør med spesialisering i kybernetikk og mekatronikk

Bachelor i ingeniørfag – Elektroingeniør

Bli elektroingeniør med spesialisering i "Kybernetikk og mekatronikk" eller "Signalbehandling", og lær faget i tett samarbeid med teknologiske bedrifter på Kongsberg.

Dette er en ingeniørutdanning som gir deg mange valg videre i yrkeslivet. Selve ingeniørstudiet skjer i tett samarbeid med teknologiske bedrifter på Kongsberg, og mange får jobbtilbud etter å ha jobbet med bacheloroppgaven for en bedrift.

Jobbmuligheter

Ingeniører med bakgrunn i Kybernetikk og mekatronikk har mange jobbmuligheter innenfor blant annet produktutvikling og teknisk design, drift og vedlikehold i automatisert industri (som mekanisk-, prosess-, næringsmiddelindustri, offshore etc.), instrumentering, automatisering og styring av prosesser, konstruksjons- og konsulentbedrifter og teknisk salg.

Industrien i Kongsbergregionen har et vedvarende behov for nye ingeniører med kunnskaper innenfor områdene kybernetikk, mekatronikk og signalbehandling. Om du får jobb i et stort firma vil du typisk jobbe i et team av flere ingeniører og være med på å løse en deloppgave innen et større prosjekt.

Når du tilegner deg erfaring vil du få mer ansvar og kanskje ende som prosjektleder. Om du velger å jobbe i et mindre firma kan du få ansvar for det meste relatert til ditt fagområde. Andre muligheter er å arbeide som salgs- eller serviceingeniør, eller du kan starte eget firma.

Dette lærer du på elektroingeniørstudiet

Første og andre studieår er felles for de som velger mekatronikk og kybernetikk, og de som velger signalbehandling. Her lærer du hvordan man utvikler og designer analog og digital elektronikk, kontrollsystemer, kommunikasjonssystemer, hvordan man programmerer mikrokontrollere og lager grensesnitt mot den fysiske verdenen, i tillegg til at du lærer fag som matematikk og fysikk. 

Som avslutning på ingeniørstudiet, gjennomfører alle ingeniørstudentene bacheloroppgaven i siste studieår. Dette gir deg mulighet til å anvende de kunnskapene du har tilegnet deg gjennom ingeniørstudiet til å løse en konkret oppgave. Du får trening i å forholde deg til en industriell partner, og vellykkede bacheloroppgaver munner også ofte ut i jobbtilbud. 
Spesialiseringen foregår i tredje studieår, som beskrevet nedenfor: 

Kybernetikk og mekatronikk
Du får blant annet kunnskaper om konstruksjon av elektroniske kretser, kretskortkonstruksjon og -utlegg, EMC-problematikk, sensorer og aktuatorer og deres oppførsel og egenskaper, i tillegg til et fag om avanserte reguleringssystemer. 

Signalbehandling
Du får blant annet kunnskaper om, og erfaring med, ulike metoder og algoritmer som benyttes innen signalanalyse og signalprosessering. Du lærer bruk av simulering og sanntidsprosessering ved hjelp av mikrokontrollere, DSP og FPGA.

Videre studier/jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i Kybernetikk/Mekatronikk og Signalbehandling kvalifiserer du som søker til de fleste masterstudiene ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Opptakskrav/Søknad

  • Generell studiekompetanse, R1, R2 eller Fysikk 1 eller
  • 1-årig forkurs for ingeniør- eller sivilingeniørutdanning eller
  • 2-årig teknisk fagskole

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i ingeniørfag (180 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Elektroingeniør, spesialisering kybernetikk og mekatronikk - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Elektroingeniør, spesialisering kybernetikk og mekatronikk - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Gjør flyreiser mer miljøvennlig

Øyvind Jørgedal Førstøyl ble headhuntet til jobben som Project Manager etter maskiningeniørstudiet. Han stortrives i jobben med å utvikle og teste en revolusjonerende og miljøvennlig metode for å vaske og fjerne is fra fly.

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer
Liker å jobbe praktisk

Jeg ønsket meg en jobb innen praktisk elektronikk og lab-miljø. Det har jeg fått, og studiet i Vestfold med blanding av teori og praksis var veldig spennende for meg, sier Lisa-Marie Fehn Johansen.

Les mer
Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer