Vis studentum.no som: Mobil

Dataingeniør - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Kongsberg
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Dataingeniør - Bachelor

Bachelor i ingeniørfag - dataingeniør

Bachelor i ingeniørfag – dataingeniør

Ser du for deg en karriere innen teknologi? Bli dataingeniør med spesialisering i "Embedded systems" eller "Virtuelle systemer". Her får du solide kunnskaper innen både program- og maskinvare, og vil lære å utvikle hardware-nære systemer eller modeller og systemer som kan vises frem i 3D i virtuelle verdener. 

Dataingeniørutdanningen ved Universitetet i Sørøst-Norge er anerkjent i industri og næringsliv, og det er et bredt og avansert kompetansemiljø innen teknologi i Kongsberg. 

Hva lærer du?

Allerede etter et par uker som student vil du ha laget ditt første dataprogram. I utdanningen legger vi vekt på å lære deg å anvende teoretisk kunnskap til å løse praktiske oppgaver. Du får være med på mye prosjektarbeid i løpet av ingeniørstudiet, og vi vektlegger anvendelsen av teoretisk kunnskap til å løse praktiske oppgaver. Dataingeniørutdanningen avsluttes med et hovedprosjekt som du skal gjennomføre på oppdrag fra industrien.

Hva slags jobb får du?

Tidligere studenter jobber som systemutviklere, driftsansvarlige, rådgivere og konsulenter i industrien, i offentlig virksomhet og i konsulentselskaper. Du kan få tekniske arbeidsoppgaver innen planlegging og prosjektering, service og vedlikehold, forskning og utvikling, drift og vedlikehold. Du kan også jobbe med administrasjon, arbeidsledelse, markedsføring, økonomisk styring, instruksjon og undervisning.

Videre studier

Dataingeniørutdanningen gir tilgang til mange masterutdanninger både i Norge og utlandet. Vi tilbyr Systems engineering med Embedded systems og International Masters Programme in Advanced Computing Technologies and Systems (IMPACTS).


Opptakskrav/Søknad

  • Generell studiekompetanse og R1, R2 og Fysikk 1 eller
  • 1-årig forkurs for ingeniør- eller sivilingeniørutdanning eller
  • 2-årig teknisk fagskole

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad / Ingeniørutdanning (180 studiepoeng)

Kostnader

Gratis, men semesteravgift påløper.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Dataingeniør - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Dataingeniør - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Blir «tospråklige» med industrie...

Ingeniørstudent Morten og økonomistudent Philip har lært mye av studentsamarbeidet på master i industriell økonomi. Les om deres erfaringer her!

Les mer
Startet ingeniør-studiet på Tjøme

Førsteårs-seminaret er et tilbud til nye ingeniørstudenter på Høgskolen i Sørøst-Norge. Her får ferske ingeniørstudenter kjenne på ingeniør-livet gjennom praktiske øvelser. 

Les mer