Vis studentum.no som: Mobil

Byggingeniør - Bachelor

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Porsgrunn
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Byggingeniør - Bachelor

byggingeniør studenter

Bachelor i ingeniørfag, byggingeniør

Du får kunnskapen du trenger for å planlegge, bygge og utvikle omgivelsene samfunnet vårt trenger. Alt fra boliger og næringsbygg til vei, bane, vann og avløp. Som byggingeniør har du en teknologisk utdanning som gir jobbmuligheter i bygg- og anleggsbransjen i Norge og utlandet.

Hvilken studieretning ønsker du å ta?

Du kan velge mellom studieretningene konstruksjon og byggdesign eller plan og infrastruktur. Disse retningene er like i det første året. Det er derfor mulig å bytte retning frem til oppstart av 2. klasse.

Du kan søke opptak til dette studiet gjennom A-vei (for deg med generell studiekompetanse), Y-vei (for deg med yrkesfaglig bakgrunn og relevant fagbrev) og TRES (for deg med generell studiekompetanse uten fordypning i matematikk og fysikk).

Velg mellom:  

  • Konstruksjon og byggdesign

  • Plan og infrastruktur

  • Konstruksjon og byggdesign Y-vei

  • Plan og infrastruktur Y-vei

Hvorfor byggingeniør?

Byggingeniøren er sentral i omstillingen til mer bærekraft for hele samfunnet og for å redusere skader på miljøet, mennesker og klima. Det trengs ingeniører til å jobbe med store utbygginger av veg og bane, velge materialer og løsninger for bærekraftige bygg, oppgradere gamle bygninger, fornye og bygge ut vannforsyning og avløpssystemer, samt lede byggeprosjekter i alle størrelser og stadier.

Bygninger og infrastruktur skal tilpasses klimaendringer og samfunnet skal utvikles ved å samordne arealbruk og infrastrukturutbygging. Bygg- og anleggsbransjen driver innovasjon innenfor byggematerialer og byggemetoder, samt planlegging og bygging ved hjelp av teknologier som 3D-modellering og AR.

Hva slags jobb får du?

Som byggingeniør er jobbmulighetene mange både i Norge og utlandet. 

Du kan jobbe som rådgivende ingeniør, prosjektleder, anleggsleder, planlegger og kontrollingeniør. Hele eiendomssektoren blir boltreplassen din, og du kan være med på å skape et grønnere samfunn med smarte løsninger som krever mindre energi.

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har god og nær kontakt med industri og næringsliv i regionen for å sikre relevant undervisning som arbeidslivet faktisk har bruk for.

Vi hanker blant annet inn gjesteforelesere fra arbeidslivet, du får delta på ulike bedriftsbesøk og vi arrangerer karrieredager på campus med besøk fra potensielle arbeidsgivere. Flere av våre samarbeidspartnere tilbyr sommerjobber til studenter. 

I tredje studieår skriver du bacheloroppgaven din, og jobber med en problemstilling som du vil møte som ingeniør i arbeidslivet. Oppgaven gjør du som regel i samarbeid med en aktuell bedrift.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelorgraden i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet gir deg nyttig internasjonal erfaring og språkferdigheter, og kan gjøre deg enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset studiet ditt.

For kontakt eller mer informasjon om Byggingeniør - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Bachelorutdanningen gir deg muligheten til å søke mastergradstudier ved USN. Du kan også velge å ta masterutdanning ved andre høyskoler og universiteter i Norge og utlandet.

Etter masterutdanningen kan du søke deg videre til doktorgradsstudier.

Opptakskrav/Søknad

A-vei: Generell studiekompetanse med ekstra krav til matte og fysikk. 

Y-vei: Relevant toårig videregående skole og relevant fagbrev.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (120 studiepoeng).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Byggingeniør - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Byggingeniør - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!