Bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner: hvordan samskape et positivt ytringsklima?
Universitetet i Sørøst-NorgeBærekraftig kommunikasjon i organisasjoner: hvordan samskape et positivt ytringsklima?
Hvorfor studere bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner?
Etablering av bærekraftig kommunikasjon fordrer et klart og tydelig ‘JA’ som svar på hvert at de tre spørsmålene ovenfor. Nåværende forskning tyder på at når ansatte opplever at de trygt og effektivt kan ytre sine meninger, kritikk og idéer, kan det føre til positive utfall slik som bedre arbeidsprestasjoner, mer tillit og hjelpsomhet blant ansatte. Et positivt ytringsklima er en av hovedforutsetningene for opplevelsen av bærekraftig, trygg og effektiv kommunikasjon hos både ansatte og ledere.
Dette lærer du
Med utgangspunkt i forskningsbasert kunnskap utvikler vi din analytiske og operative evne slik at du effektivt vil kunne bidra til å skape trygg, effektiv og bærekraftig kommunikasjon i din organisasjon. Et viktig læringsmål går ut på å opparbeide praktiske evner for å kunne analysere kommunikasjonsmønstre i egen organisasjon, samt å utvikle passende forbedringstiltak. For å oppnå denne læringsgevinsten bygger vi på ny forskning innenfor ansattes ytringer og taushet/selvsensur, ytringsklima og ikke minst varsling. Vi belyser våre begreper og teorier med eksempler fra norske og internasjonale organisasjoner.
Årsstudium i ledelse
Bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner kan du få inpasset som et valgfritt emne i Årsstudium i ledelse, men det kan også tas enkeltstående. Se også andre videreutdanninger innen ledelse.
Søknadsfrist og opptak
Kvalifiserte søkere tas opp (uten rangering) fortløpende inntil 3 uker før studiestart. Er det ledige plasser etter søknadsfristens utløp tar vi opp studenter frem til studiestart. Ved oversøking får søkere informasjon om venteliste.
Universitetet i Sørøst-Norge
USN – Et av landets nyeste universiteter
Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.
USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.
Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.
Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.
Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i Bø, Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, Kongsberg, Ringerike og Rauland.
USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:
- Fakultet for helse- og sosialvitenskap
- Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
- Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
- USN Handelshøyskolen
Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.
USN ledes av rektor Petter Aasen.