Vis studentum.no som: Mobil

Bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner: hvordan samskape et positivt ytringsklima?

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Drammen
Deltid
Støttet av lånekassen

Bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner: hvordan samskape et positivt ytringsklima?

Kan du - på en trygg og effektiv måte - si fra om problemer på arbeidsplassen din? Blir du hørt? Hva med innovative forslag, er de velkomne og håndteres konstruktivt? Gjennom dette studiet lærer du å kunne bidra til å skape trygg, effektiv og bærekraftig kommunikasjon i din organisasjon.

Hvorfor studere bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner?

Etablering av bærekraftig kommunikasjon fordrer et klart og tydelig ‘JA’ som svar på hvert at de tre spørsmålene ovenfor. Nåværende forskning tyder på at når ansatte opplever at de trygt og effektivt kan ytre sine meninger, kritikk og idéer, kan det føre til positive utfall slik som bedre arbeidsprestasjoner, mer tillit og hjelpsomhet blant ansatte. Et positivt ytringsklima er en av hovedforutsetningene for opplevelsen av bærekraftig, trygg og effektiv kommunikasjon hos både ansatte og ledere.

Dette lærer du

Med utgangspunkt i forskningsbasert kunnskap utvikler vi din analytiske og operative evne slik at du effektivt vil kunne bidra til å skape trygg, effektiv og bærekraftig kommunikasjon i din organisasjon. Et viktig læringsmål går ut på å opparbeide praktiske evner for å kunne analysere kommunikasjonsmønstre i egen organisasjon, samt å utvikle passende forbedringstiltak. For å oppnå denne læringsgevinsten bygger vi på ny forskning innenfor ansattes ytringer og taushet/selvsensur, ytringsklima og ikke minst varsling. Vi belyser våre begreper og teorier med eksempler fra norske og internasjonale organisasjoner.

Årsstudium i ledelse

Bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner kan du få inpasset som et valgfritt emne i Årsstudium i ledelse, men det kan også tas enkeltstående. Se også andre videreutdanninger innen ledelse.

Søknadsfrist og opptak

Kvalifiserte søkere tas opp (uten rangering) fortløpende inntil 3 uker før studiestart. Er det ledige plasser etter søknadsfristens utløp tar vi opp studenter frem til studiestart. Ved oversøking får søkere informasjon om venteliste.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!