Videre- og etterutdanning

Bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner: hvordan samskape et positivt ytringsklima?

Varighet
1 semester
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 semester
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner: hvordan samskape et positivt ytringsklima?

Hvorfor studere bærekraftig kommunikasjon i organisasjoner?

Nåværende forskning tyder på at når ansatte opplever at de trygt og effektivt kan ytre sine meninger, kritikk og idéer, kan det føre til positive utfall slik som bedre arbeidsprestasjoner, mer tillit og hjelpsomhet blant ansatte. Et positivt ytringsklima er en av hovedforutsetningene for opplevelsen av bærekraftig, trygg og effektiv kommunikasjon hos både ansatte og ledere.

Dette lærer du

Med utgangspunkt i forskningsbasert kunnskap utvikler vi din analytiske og operative evne slik at du effektivt vil kunne bidra til å skape trygg, effektiv og bærekraftig kommunikasjon i din organisasjon. Et viktig læringsmål går ut på å opparbeide praktiske evner for å kunne analysere kommunikasjonsmønstre i egen organisasjon, samt å utvikle passende forbedringstiltak. For å oppnå denne læringsgevinsten bygger vi på ny forskning innenfor ansattes ytringer og taushet/selvsensur, ytringsklima og ikke minst varsling. Vi belyser våre begreper og teorier med eksempler fra norske og internasjonale organisasjoner.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights