Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i visuelle kunstfag og design

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Heltid
Porsgrunn
Bachelor
Oppstart: Høst - Porsgrunn
Søknadsfrist: 2021-04-15
Ja

Bachelor i visuelle kunstfag og design

Hvorfor studere visuelle kunstfag og design?

Liker du å tegne og male? Vil du lære mer om skulptur og modellering? Hvordan kan du utvikle en abstrakt idé til et konkrete uttrykk? Tenk å kunne designe en unik karakter og gi den en billedfortelling eller egen film. Eller hva med å etablere din egen kunstneriske virksomhet? Alt dette kan du lære i studiet Visuelle kunstfag og design.

Kunstnere og designere ser omgivelsene med et nytt blikk. De utvikler ideer, gir dem form og sørger for at de fungerer der det trengs. Å være designer handler i stor grad om å være nysgjerrig, utforskende og finne ut hva det er behov for. Vi vil lære deg å tenke utradisjonelt og kanskje sprenge noen grenser – i alle fall egne – for å oppdage nye kreative muligheter.

Det er mange veier til målet. Derfor gir studiet en innføring i hvordan du kan bruke varierte metoder for å utvikle ideer og jobbe dem fram. Du får en innføring i ulike arbeidsverktøy og teknikker du kan bruke i prosessen fra idé til ferdig produkt. 

Dette er dessuten studiet for deg som ønsker å bli kjent med kunsthistorien, og som vil lære å utnytte teori og fagkunnskap i dine egne praktiske prosjekter. Du utvikler kvalitetsbevissthet ved å reflektere over din egen og andres produksjon. Hvilken betydning har dette kunstverket? Hvordan kan designet forbedres?

Hva slags jobb får du?

Bachelorstudiet gir deg et godt utgangspunkt for en karriere med eget kunstnerisk arbeid. Har du i tillegg praktisk-pedagogisk utdanning (PPU), er du kvalifisert til master i Design, kunst og håndverk, som igjen gir deg mulighet til å undervise. Etter studiet kan du jobbe med formidling i offentlige og private institusjoner som museer og gallerier – eller i bedrifter. Du får også kunnskap til å drive med kulturelt entreprenørskap.

Les også

Kreativ utdanning som gir jobb innen et av Norges viktigste yrker

Om du brenner for kunstnerisk, utøvende arbeid kan det å ta en utdanning innen design, kunst og håndverk være det viktigste og riktigste valget du noen gang tar.

Kontakt med arbeidslivet

I tredje studieår vil du gjennom studentbedriften lære hvordan det er å drive nyskapingsarbeid med utgangspunkt i eget idé- og interessefelt. Faginnholdet i emnet omfatter forretningsutvikling, prosjektstyring, produktutvikling og immateriell rett, markedskommunikasjon, entreprenørskap og samfunn. Studentbedriften gir deg kunnskap og erfaring i hvordan du etablerer din egen kunstnerisk virksomhet, eller virksomhet rettet mot utvikling av produkter og designtjenester.

Norgesmesterskap for Studentbedrifter arrangeres hvert år. Her møtes landets beste studentbedrifter for å konkurrere, dele erfaringer og bygge nettverk. Du møter også aktører fra næringslivet. Vinneren av NM får representere Norge i JA-YE Europe Enterprise Challenge.

Dette lærer du på visuelle kunstfag og design

Bachelorprogrammet gir deg solid basiskunnskap i kunst og design. Det første studieåret er identisk med årsstudiet i Tegning og bilde. Emnene gir deg en innføring i ulike tegne- og maleteknikker, illustrasjon og digitalt bildearbeid, kunsthistorie og formkultur. I andre studieår skapes kunst- og designproduktene via ulike strategier og medier som f.eks. film, video, skulptur og installasjon. Teoretisk kunnskap knyttes til det praksisnære arbeidet gjennom forelesninger og relevant litteratur. Du får også verkstedsopplæring i analoge og digitale teknikker. I tredje studieår jobbes det med grafisk design, estetisk teori, vitenskapsteori – og hvordan etablere egen studentbedrift. Bacheloroppgaven er en selvvalgt
praktisk og teoretisk fordypningsoppgave som bygger på den kunnskapen du har opparbeidet deg gjennom studiet. 

Studiet undervises på campus Notodden, der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag. Les mer om livet som student på Notodden:

Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg

Notodden-student Emma Ormset Husby

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i visuelle kunstfag og design i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Etter bachelorstudiet har du mulighet til å ta en master i Tradisjonskunst (USN, campus Rauland). Med praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) i tillegg er du kvalifisert til master i Formgivning, kunst og håndverk. Studiet er også et godt utgangspunkt for videre karriere med eget kunstnerisk arbeid.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i visuelle kunstfag og design, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

180 studiepoeng

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i visuelle kunstfag og design.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bachelor i visuelle kunstfag og design:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!