Bachelor i visuell kommunikasjon

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Bachelor
Drammen
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i visuell kommunikasjon

Vil du jobbe med grafisk design og målrettet kommunikasjon? Visuell kommunikasjon passer for deg som vil ha et kreativt yrke, liker å uttrykke deg visuelt og som trives med både tegnesaker og datamaskin som verktøy.

Hvorfor velge bachelor i visuell kommunikasjon?

Du er en kreativ person, som har sans for design og kommunikasjon gjennom ord, bilder, farger, skrift og ulike stilarter. Kanskje har du jobbet litt med designløsninger fra før, eller liker å tegne og jobbe med bilder. Du liker å se hvordan ting fungerer sammen og skaper et uttrykk. 

Du har sjelden smarttelefonen langt unna, og du er interessert i medier og hvordan vi mennesker påvirkes gjennom disse.  Du finner verden og mennesker interessante, og det å forstå mennesker er et veldig godt utgangspunkt for å kunne kommunisere godt.

Du trives både med å jobbe i grupper og alene, og du kan håndtere arbeidsperioder med ulik grad av tempo. Du motiveres av å jobbe kreativt og av å skape ting, men forstår også at forutsetningen for å levere gode løsninger er at man også må ha teori i bunnen for å forstå hvordan ting fungerer. Å jobbe med design innebærer dessuten at man må kunne få tilbakemeldinger, og kunne gjøre endringer basert på disse. Det er en prosess, der ting endres underveis.

Høres dette ut som deg? Da vil du passe utmerket inn her hos oss.

Visuell kommunikasjon passer for deg som ønsker å jobbe kreativt, liker å uttrykke deg visuelt, og som trives med både datamaskin og tegnesaker som verktøy.

FORNØYDE STUDENTER! Bachelorstudiet i visuell kommunikasjon ved USN scorer godt over snittet i den landsdekkende studentundersøkelsen Studiebarometeret (helhetsvurdering).

Hva slags jobb får du?

Bachelorstudiet i visuell kommunikasjon gir deg et godt grunnlag for å jobbe i design- og reklamebyråer, mediebedrifter og grafiske produksjonsbedrifter.

Du kan også jobbe i informasjons- og markedsavdelinger i privat og offentlig sektor.  Flere av designstudentene våre har dessuten startet egen bedrift.

Du vil kunne arbeide med alt fra utvikling av visuell profil, kampanjer, logoutvikling, reklame og emballasje, til redesign, webdesign, interaksjonsdesign, digitaldesign, rådgivning og markedsføring.

– Jeg får lov til å jobbe med alt jeg har drømt om, pluss litt til.

Joakim Nilsen, Visuell kommunikatør og UX-designer i utviklingsavdelingen til Dagens Næringsliv.

 

Kontakt med arbeidslivet

I siste studieår får studentene møte aktører fra en rekke mediebedrifter i emnet «Portfolio og bransjekunnskap», for å få kjennskap til rammevilkår for bransjen, og aktuelle lover og regler for design og formidling.

Du får også ta på deg et reelt oppdrag for en ekstern kunde i emnet «Bachelorprosjekt i visuell kommunikasjon» i siste semester, eller så kan du kan velge emnet «Internship» og ha praksis i en bedrift. I tillegg vil du kunne møte på forelesere fra bransjen i de ulike emnene i hele studieforløpet.

På 2. eller 3. studieår har du også mulighet til å få en mentor gjennom USN Handelshøyskolens mentorprogram. 

  • Internship help Et internship er en midlertidig ansettelse av studenter, hvor du får jobbe med relevante arbeidsoppgaver i en bedrift. tilbys som en ordning i studiets 6. semester.
  • Mentorprogram help En mentor er en veileder for deg som student og har som mål og hjelpe deg videre i dine studier og din fremtidige karriere. er en mulighet for studentene på 2. og 3. studieår. Mentoren fungerer som en samtalepartner, kontaktbygger, inspirator og veileder i studentenes valg av karrierevei eller videre i studiet. Mentorene rekrutteres både fra privat-, offentlig- og frivillig sektor

Erfaringer fra tidligere prosjekter med USN gjør oss sikre på at studentenes arbeid vil være verdifullt for oss.

Peter Due, CEO Yeti Move

 

Dette lærer du i visuell kommunikasjon

Utdanningen har hovedvekt på strategisk design gjennom praktisk arbeid og teori. Du vil blant annet få anledning til å jobbe med emballasjedesign, bedriftsprofilering, magasindesign, webutvikling og digitaldesign, merkebygging, markeds- og medieplan, kommunikasjonsstrategi, tekst og typografi, design- og kunsthistorie og eksterne kundeoppdrag.

Du vil lære deg å forstå og lede hele designprosesser, inkluderert utvikling av strategi, design og produksjon, og se nytten i tverrfaglige samarbeid. Du vil få anledning til å jobbe med ulike programvarer og designfaglige virkemidler.

I arbeidet med praktiske oppgaver og øvelser benytter du Adobe-programvare på egen PC eller Mac. Du må i løpet av studiet beregne noen utgifter til tegnemateriell og innleveringsmapper. Det kan også bli ekskursjoner og studiereiser.

Bachelorstudiet i Visuell kommunikasjon er ikke egnet for studenter som i hovedsak ønsker å studere hjemmefra/over nett.

Studiet foregår på campus Drammen, der du kan ta del i et voksende og engasjerende studentmiljø. Les mer om studentlivet i Drammen:

Livet som student i Drammen er innmari bra. (...) Du blir del av et voksende studentmiljø i en storby som har omtrent alt det unge mennesker er ute etter

Drammen-student Erik André Ruud

Videre utdanningsmuligheter

Med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon kan du gå videre på masterstudier i visuell kommunikasjon og design ved andre institusjoner i inn- og utland.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av visuell kommunikasjon i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

  • Utveksling for visuell kommunikasjon

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!