Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i sosiologi

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Bachelor
Horten
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i sosiologi

Sosiologi er vitenskapen om samfunnet og menneskers sosiale liv. Dette studiet passe for deg som ønsker å forklare og fortolke hvordan mennesker blir formet av samfunnet og hvordan mennesker selv bidrar til å forme samfunnet.

Bachelorprogrammet i sosiologi tar deg med på en spennende oppdagelsesferd hvor du vil få mange aha-opplevelser om samfunnet du lever i. Du vil også få bedre selvinnsikt og økt forståelse for menneskene rundt deg.

Du vil forstå hvordan våre liv er vevet inn i større sammenhenger. Faget spenner bredt og analyserer alt fra verdensomspennende globale prosesser til møter mellom to mennesker på gaten.

Hovedvekten ligger på studier av moderne samfunn. Du har mulighet til å fordype deg i ulike fagområder som samfunnsskiller og utenforskap, arbeid, utdanning og velferdspolitikk, organisasjonssosiologi og økonomisk sosiologi.

Du lærer å ta i bruk forskning for å skape ny kunnskap gjennom ulike forskningsmetoder. Metodefagene gir deg analytiske ferdigheter som er ettertraktet på arbeidsmarkedet.

MERK. Du utdanner deg ikke til sosionom gjennom dette studiet.

Universitetet i Sørøst-Norge

USN

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter. 

USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet, og har over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Som student her har du flere valgmuligheter, med både heltid, deltid, campusbasert og nettbasert studietilbud. I tillegg tilbyr USN en rekke etter- og videreutdanninger.

Du møter innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. På den måten lærer du å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.

Du har mulighet til å studere enten i Buskerud, Vestfold eller Telemark. USN er lokalisert både i , Drammen, Horten (campus Vestfold), Notodden, Porsgrunn, KongsbergRingerike og Rauland.

USN har stor bredde i studietilbudet på bachelor-, master- og doktogradsnivå fordelt på følgende fakultet:

  • Fakultet for helse- og sosialvitenskap
  • Fakultet for humaniora-, idretts- og utdanningsvitenskap
  • Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
  • USN Handelshøyskolen

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høyskolen skulle bli et universitet.

USN ledes av rektor Petter Aasen.

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!